באנגלית קוראים למאכל הזה "חזירים בשמיכה" (pigs in s blanket) - אצלנו הוא עבר גיור כהלכתו והפך ל"משה בתיבה" - הזכור לטוב מ"ילדים מבשלים" של רות סירקיס.
ציון גולשים:
(161 מדרגים)
חומרים (4 מנות)
1 חבילת נקניקיות
1 חבילת בצק עלים
חרדל ורטבים שאוהבים: קטשופ, רוטב ברביקיו וכד'
1 ביצה לציפוי
אופן ההכנה
מפשירים את הבצק ומרדדים לעלה דק, אבל לא מדי. מודדים אורך של נקניקיה ורוחב של חצי נקניקיה וחותכים את הבצק למלבנים.
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).
על כל מלבן בצק מורחים את הרוטב שאוהבים (בכמות שאוהבים, אבל בלי קמצנות), מגלגלים את הנקניקיה בתוך הבצק ומניחים אותה בתוך תבנית עם נייר אפיה - כשהתפר כלפי מטה. מושחים בביצה טורפה, אפשר לזרות מעט שומשום - והופ לתנור.
אופים כרבע שעה, עד שהבצק משחים. מגישים חם. עם כרוב כבוש ועוד קצת קטשופ / חרדל בצד.