חותכים את הנקטרינות לחצאים ולפלחים (שישיות) ומניחים בקערה חסינת אש. מפזרים מעל 2 כפות סוכר ואת מיץ הלימון.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
את הלחם חותכים בגסות ומניחים במעבד מזון, מעבדים לפירורים בינוניים. מערבבים את פירורי הלחם עם 1/3 כוס סוכר, מוסיפים את החמאה ובעזרת האצבעות מפוררים את החמאה יחד עם הפירורים - עד שנוצרים פירורי לחם וחמאה ואין גושי חמאה ללא פירורים.
מפזרים את הפירורים על הנקטרינות בתבנית ומכניסים לתנור. אופים כ-20 דקות, עד שהפירורים מזהיבים. מוציאים, מצננים ומגישים קר, רצוי עם כדור גלידה מעל.