אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
מרקים
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
תגובה למתכון
מרק אפונה עם בצקניות קארי
/ איילת בן-יוסף
הכמות כאן גדולה למדי - 6-8 אנשים יכולים לאכול ממנו לשובע וישאר לכם עודף להמשך השבוע.
ציון גולשים:
(81 מדרגים)
חומרים
1 בצל גדול, קצוץ
2-3 כפות שמן
1 חבילה (500 גרם) אפונה ירוקה יבשה, שטופה ומבוררת
2 גזרים חתוכים גס
1 תפוח אדמה חתוך גס
1 כף קמח
2 שיני שום
2 ליטרים מים
מלח ופלפל שחור
לבצקניות:
1 ביצה
2 כפות קמח
1/2 כפית אבקת קארי הודי
מעט מלח
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שמתרכך ומזהיב. מוסיפים אפונה, גזר ותפוח אדמה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים מים ותבלינים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה-שעה וחצי.
כשהאפונה כבר רכה מורידים מהאש, מקררים טיפה ומבלנדרים את תכולת הסיר. אם התוצאה נראת לכם סמיכה מדי - מוסיפים עוד מים.
מרתיחים את המרק ובינתיים מכינים את הבצקניות: בכלי קטן טורפים את כל המרכיבים לבלילה אחידה.
כשהמרק רותח מחליקים, בעזרת כפית את הבלילה לסיר - בכל פעם כמות של רבע-חצי כפית. לנטיפים קטנים יותר - אפשר פשוט לטפטף את הבלילה מעל הסיר. מגישים חם-חם.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©