אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  האינדקס
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  שטרודל תפוחים / רוני ונציה

שטרודל קלאסי משכבות בצק פילו עדין, עוגת הדגל של בית-התה האוסטרי הממוקם באתר הסקי המפורסם של העיירה סטו שבוורמונט, ארה"ב. המתכון באדיבות הקונדיטור הראשי, מרשל פיי.

קרדיט: צילום: עומרי מירון
ציון גולשים:  (99 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
למלית:
3 תפוחים מסוג גרנד, קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כפית מיץ לימון טרי
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
קמצוץ ג'ינג'ר טחון
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים קלות, קצוצים גס
לגלילה:
4 דפי בצק פילו (מפשירים את החבילה לילה קודם במקרר)
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה טרופה ב-1 כפית מים, להברשה
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית אפייה שטוחה גדולה, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. מערבבים את התפוחים עם קליפת ומיץ לימון.
  2. בקערה קטנה מערבבים את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט והג'ינג'ר. מוסיפים לתפוחים ומערבבים. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומערבבים.
  3. אופן הרכבת הגלילה: מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).
  4. פותחים את דפי בצק הפילו ומכסים במגבת מטבח לחה למשך כל זמן ההכנה.
  5. מניחים דף אחד של בצק מעל למשטח עבודה. מברישים בשכבה דקה של חמאה מומסת, מהאמצע כלפי מעלה, ומטה לעבר הפינות. מפזרים מעל בקלילות כ-2 כפות פירורי לחם. ממשיכים להניח את שאר דפי הפילו באותה צורה (מברישים כל דף בחמאה ומפזרים מעל 2 כפות פירורים).
  6. מסדרים תלולית מתערובת התפוחים ברוחב כ-10 ס"מ, במרחק 10 ס"מ משולי הצד הארוך של הפילו, ומשאירים שוליים ריקים של 4 ס"מ מהצדדים הקצרים. יוצקים 1 כף חמאה על התפוחים.
  7. מגלגלים את הפילו כמו גלילה מהצד הארוך עם התפוחים. מהדקים, סוגרים את הקצוות ומקפלים אותם פנימה. מעבירים בזהירות מעל לתבנית, עם תפר החיבור כלפי מטה. מברישים בביצה טרופה, ואחר-כך בחמאה המומסת שנותרה.
  8. אופים כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מצננים מעט בתבנית על רשת.

    אופן ההגשה: מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים חם עם קצפת או קרם פרש ליד.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות


צילום: דודו אזולאי






שני צמחוני

חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetart
כלכליסט
בלייזר
רכילות
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית.evrit
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
as12-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©