ynet - עוגת לימונים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  עוגת לימונים / רוני ונציה

עוגה מקורית נהדרת: לחה, עם אבקת שקדים, גדושה בפיסות קליפת לימון קטנות צלויות, מרירות-חמצמצות, ומעוטרת בפרוסות לימון מסוכרות. בקיצור, חגיגה לאוהבי הלימון.

קרדיט: צילום: עומרי מירון
ציון גולשים:  (16 מדרגים)
חומרים (10 מנות)
ללימונים צלויים:
2 לימונים גדולים עם קליפה עבה
1/2 כוס סוכר
לעוגה:
3/4 כוס (100 גרם) קמח
1 כף אבקת אפייה
3/4 כוס (80 גרם) שקדים טחונים לאבקה
100 גרם חמאה רכה
75 גרם מרגרינה רכה
3/4 כוס ו-2 כפות (185 גרם) סוכר
3 ביצים טרופות
לפרוסות לימונים מסוכרות:
1-2 לימונים גדולים
1 1/4 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
כלים:
תבנית אפייה שטוחה (לא מאלומיניום)
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. בסיר בינוני ממלאים מים ומביאים לרתיחה. שוטפים את הלימונים ושמים אותם במים הרותחים, חולטים 5 דקות ברתיחה בינונית (להסרת מרירות). מצננים.
  3. פורסים את הלימונים לשמיניות, וחותכים כל שמינית לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ. מפזרים את החתיכות בתבנית האפייה ומפזרים מעל את הסוכר. אופים 15 דקות, עד שהחתיכות רכות. מצננים על רשת.
  4. אופן הכנת העוגה: מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את השקדים ומערבבים.
  5. בקערת מערבל מקציפים את החמאה, המרגרינה והסוכר במהירות בינונית, לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  6. מוסיפים את הביצים בהדרגה, מעט בכל פעם, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. לאחר הוספה של כמחצית מתערובת הביצים, מוסיפים 2-1 כפות קמח (למניעת פירוק התערובת). מקפלים פנימה את יתרת הקמח במרית, ומקפלים את פיסות הלימון הצלויות ללא המיצים שנשארו. מעבירים לתבנית.
  7. אופים כ-40 דקות עד ששולי העוגה נפרדים מהתבנית, וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי (לאחר 25 דקות, כשהעוגה מתחילה להשחים, מכסים בקלילות בנייר אלומיניום).
  8. מצננים בתבנית על רשת 15 דקות. משחררים מהתבנית, וממשיכים לצנן על רשת.
  9. אופן הכנת פרוסות לימון מסוכרות (לא הכרחי): שוטפים את הלימונים ופורסים לרוחב לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מסירים את הגרעינים. שורים את פרוסות הלימון בקערת מים 15 דקות. מחליפים את המים פעמיים בזמן ההשרייה ומסננים.
  10. בסיר גדול ורחב שמים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך ערבוב בכף עץ עד שהסוכר נמס. מרתיחים על אש בינונית-נמוכה 5 דקות, ללא ערבוב, לקבלת סירופ קל. שמים את הפרוסות בשכבה אחת ומבשלים על אש נמוכה, ללא מכסה כ-20 דקות, כאשר הסירופ מבעבע חלש מאוד (אסור להרתיח), עד שהפרוסות רכות. הופכים אותן פעם אחת באמצע הבישול. מעבירים את הפרוסות בעזרת כף מחוררת למגש גדול, ומניחים לצינון. שומרים את הסירופ שנותר במחבת.
  11. מברישים מעט מהסירופ שנותר על פני העוגה, ומניחים מעל את פרוסות הלימון לקישוט בעיגולים.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©