ynet - עוגת גבינה ניו-יורקית - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  עוגת גבינה ניו-יורקית / רוני ונציה

עוגה קלאסית שמוצאים כמעט בכל בית-קפה או דלי בניו-יורק: עשירה וקרמית, רכה, יפה, ישרה וחלקה (ללא סדקים), ובטעם נפלא. יש להכין את העוגה יום לפני ההגשה.

קרדיט: צילום: יסמין ואריה
ציון גולשים:  (187 מדרגים)
חומרים (12 מנות)
1 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
למלית גבינה:
500 גרם גבינת שמנת ( 30 אחוז שומן), מנוקזת מנוזלים כמה שעות קודם, בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
2 כוסות שמנת חמוצה (כ-3 מיכלים), מנוקזת מנוזלים כמה שעות קודם, בטמפרטורת החדר
3 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל טהור
תותים אוכמניות או פטל טריים, להגשה
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת הבצק: במכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בתנועות הפעל-הפסק, לתערובת פירורית הדומה לסולת.
  2. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ומקררים במקרר 30 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס).
  3. מוציאים את התבנית מהמקרר ואופים 20-25 דקות, עד שהבצק בצבע זהוב. מצננים על רשת.
  4. אופן הכנת המלית: מפחיתים את טמפרטורת התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
  5. בקערת מערבל שמים את הגבינה ומערבלים במהירות נמוכה 30 שניות לתערובת חלקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומערבלים 30 שניות. מוסיפים 1 כוס שמנת חמוצה ומקציפים כ-30 שניות במהירות בינונית, רק עד שהיא נבלעת פנימה. מוסיפים את שאר השמנת החמוצה באותה צורה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים כ-30 שניות לאחר כל הוספה, עד שהביצה נבלעת והתערובת אחידה. לבסוף מוסיפים את הווניל.
  6. עוטפים את התבנית ואת הדפנות בנייר אלומיניום עבה. יוצקים את מלית הגבינה על הבצק האפוי שבתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר, ומניחים בתנור. יוצקים מים חמים בתבנית הגדולה עד לגובה 3 ס"מ של דפנות תבנית העוגה.
  7. אופים 50-55 דקות עד שהעוגה בצבע בהיר מאד. היא יציבה אבל עדיין רוטטת במרכז ממש. מוציאים את תבנית העוגה מהתבנית עם המים. מסירים את נייר האלומיניום ומצננים צינון מלא על רשת. מכסים את התבנית ומניחים במקרר למשך הלילה.
  8. למחרת, מעבירים סכין סביב הדפנות, ומשחררים את התבנית. ניתן לקשט או להגיש בליווי תותים, פטל או אוכמניות טריים.




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©