ynet - ריבועיות לימון - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  ריבועיות לימון / רוני ונציה

עוגייה מרובעת מקרם לימון רך, מתוק ורענן, המוכר כממרח אנגלי מסורתי, מעל לבצק פריך, עשיר ורך, שממתן מעט את חמצמצות הקרם ויוצר שילוב טעמים מושלם.

קרדיט: צילום: יסמין ואריה
ציון גולשים:  (11 מדרגים)
חומרים
לבצק:
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות סוכר
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1.25 כוסות קמח
לקרם לימון:
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ לימון טרי
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית מרובעת בגודל 20X20 בגובה 5 ס"מ, מרופדת בתחתית ובדפנות נייר אלומיניום עם שוליים עודפים,משומן
אופן ההכנה
  1. הכנת הבצק: מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
  2. במעבד מזון מעבדים את 2 סוגי הסוכר במשך 1 דקה. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בכמה תנועות "הפסק-הפעל" עד שהסוכר נעלם. מוסיפים את הקמח ומעבדים בקצרה, עד לקבלת תערובת פירורית ללא שאריות קמח.
  3. מעבירים לשקית ניילון גדולה ומהדקים בכף היד (מעל לשקית) לבצק אחיד וחלק. מסירים את השקית.
  4. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים בידיים לתחתית בעובי אחיד. מחוררים בצפיפות במזלג. אופים 30-40 דקות, או עד שהשוליים משחימים מעט, ופני הבצק בצבע זהוב בהיר מאוד. מצננים בתבנית על רשת. מנמיכים את טמפרטורת התנור לחום נמוך (150 מעלות)
  5. הכנת קרם הלימון: בסיר בינוני כבד (מפלדת אל-חלד) מערבבים את החלמונים והסוכר בכף עץ לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מיץ הלימון והחמאה. מבשלים מעל ללהבה בינונית-נמוכה תוך ערבוב רצוף כ-6-8 דקות, עד שהתערובת מתעבה ומצפה את גב כף העץ, אבל היא עדיין מספיק נוזלית כך שאפשר לצקת אותה (אסור לתערובת להגיע לרתיחה כי היא עלולה להתפרק). כאשר הקרם מעובה, מיד מסננים אותו לקערה (במסננת ישארו רק גושים גסים). מוסיפים את קליפת הלימון, ומצננים כמה דקות בצד.
  6. יוצקים את קרם הלימון מעל לבצק, ומחזירים לתנור ל-10 דקות (הקרם ייראה עדיין רוטט ולא יציב). מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. מניחים במקרר ל-1 שעה או יותר לייצוב. 7. מרימים את נייר האלומיניום עם העוגיות ומעבירים למשטח עבודה. חותכים לריבועים בעזרת סכין גדולה וחדה שמנקים בכל פעם בנייר רטוב. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר מעל לקישוט.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©