|
|
מרק ריבוליטה / רוז גריי ורות רודג'רס מתכון מאת רוז גריי ורות רודג'רס, בעלות הריבר קפה, מוסד קולינרי יוקרתי בלונדון. | | ציון גולשים: | | (7 מדרגים) |
| |
| חומרים (8 מנות) | |
|
| 1 כוס גדושה שעועית לבנה קטנה ככל האפשר,שרויה ללילה | שמן זית | 4 בצלים צעירים קצוצים | 1 ראש סלרי אמריקאי עם עלים | 1 ראש שום מחולק לשיניים מקולפות ופרוסות | 500 גרם עלי מנגולד ( או עלי סלק), חתוכים לגפרורים גדולים | 1 צרור בזיליקום טרי, עלים מופרדים מגבועלים | 1 צרור נענע טרי, עלים מופרדים מגבועלים | 1 צרור מיורן טרי, עלים מופרדים מגבועלים | 1 צרור פטרוזיליה עלים מופרדים מגבעולים | 2 ק"ג עגבניות תמר טריות ובשלות, מקולפות, ללא גרעינים, קצוצות | 250 גרם תרד טרי ללא גבעולים | 2 כיכרות לחם ג'בטה רצוי לא טרי, ללא הקרום | 1 פלפל אדום חריף טרי | מלח ים גס, פלפל שחור טחון טרי | | | | אופן ההכנה | |
| | |
- מבשלים את השעועית: שורים במשך לילה, שוטפים ושמים בסיר עם עגבניה גדולה, חופן מרווה טרייה ו-1 ראש שום. מכסים במים קרים, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה עד שעה וחצי, עד שהשעועית מוכנה. מנקים קצף שנוצר למעלה. מוציאים את העגבניה, השום והמרווה ושומרים את השעועית במי הבישול.
- בסיר גדול וכבד מחממים כוס שמן זית ומבשלים את הבצל והסלרי על להבה בינונית נמוכה, עד לריכוך והשחמה. מוסיפים את השום וגבעולי המנגולד וממשיכים לבשל עד שהשום מזהיב.
- מוסיפים מחצית הבזיליקום, נענע, מיורן, פטרוזיליה ועלי הסלרי. מטגנים ובוחשים 2-1 דקות ומוסיפים את העגבניות הקצוצות. מתבלים ומבשלים על אש קטנה 30 דקות.
- בסיר אחר, חולטים את עלי הסלק והתרד במים רותחים מומלחים. מסננים וקוצצים גס, שומרים את המים.
- מוסיפים את העלים לתערובת העגבניה ביחד עם השעועית.
- קורעים את הלחם לחתיכות בגודל 2 ס"מ ומוסיפים למרק. יוצקים ממי החליטה כדי להרטיב את הלחם ומוסיפים את יתרת עשבי התיבול. בודקים ומתבלים שוב, ומוסיפים עוד כוס שמן זית (המרקם יהיה סמיך).
- מחלקים בין קעריות. מערבבים את הפלפל האדום עם 2 כפות שמן זית, יוצקים כמה טיפות בכל קערה, ומגישים.
| | | |
|
|