מתכון בסיסי להכנת תערובת זעתר בבית. אפשר לשנות את היחסים בין המרכיבים, להוסיף ולגרוע בהתאם לטעם האישי.
ציון גולשים:
(100 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
50 גרם שומשום
200 גרם אזוב (זעתר) מיובש
3 כפות שמן זית
1 כפית סומק
1 כפית מלח
אופן ההכנה
1. קולים את השומשום על מחבת יבשה עד שהוא משחים קלות. מעבירים לקערה. מרסקים או טוחנים את עלי האזוב לפירורים דקים בעלי ומכתב, במעבד מזון או במטחנה. מעבירים לקערת השומשום.
2. מוסיפים את כל יתר החומרים, מערבבים היטב ומאחסנים בצנצנות סגורות.