אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

לחם ומאפים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  לחוח / משה רצון

לא מזמן החלטתי לפענח את סוד הלחוח התימני ולהכין אותו לבד בבית, הנה התוצאות בצילום, ובמתכון. מומלץ לאכול עם מרק.

תודה למרים תם, יונה מעודה, מאיר זהבי וירוחם בלסי על העזרה והטיפים.

קרדיט: צילום: משה רצון
ציון גולשים:  (243 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
1/4 כפית סוכר
1/4 קובית שמרים או 1.5 כפות שמרית
2 כפות סולת
צלוחית עם שמן
מים פושרים
כלים:
1 קערה גדולה לבצק
2 מחבתות גדולות, עם מכסים
מצקת עמוקה
כף עץ שטוחה
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השמרים ב-1 כוס מים פושרים.
  2. מכינים את הבלילה: לתוך הקערה הגדולה מוזגים 5 כוסות מים פושרים, מוסיפים את המלח, הסוכר, והשמרים המומסים.
  3. בסיר קטן, מרתיחים 2 כוסות מים, מוסיפים את הסולת ומערבבים כדקה. מוסיפים כוס מים פושרים ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את הקמח בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בלילה דלילה. מכסים במגבת, ומשאירים לתפוחח במקום חמים, במשך שעתיים. רצוי לערבב מידי פעם, ואם יש צורך מוסיפים מעט מים לדילול. ערבוב במיקסר יד, נותן תערובת טובה ומהירה.
  5. "אופים", את הלחוח: מורחים את המחבתות בשמן (מומלץ לעבוד עם שתי מחבתות כדי לקצר את התהליך, אבל אפשר גם עם אחת). יוצקים למחבתות מצקת של בלילה ומנענעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל המחבת.
  6. מניחים את המחבת על להבת אש גבוהה עד שפני הבצק מתמצקים, ומתמלאים בבועות. מכסים את המחבת, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה, עד שהתחתית משחימה. ממשיכים לבשל כך את כל הבלילה.
  7. הערה: בין לחוח ללחוח יש לקרר תחתית המחבת בתוך קערה מים.
  8. אפשר לשמור את הלחוח במקרר בתוך בתוך שקית ניילון עד שלושה שבועות - כשמוציאים מחממים במיקרו.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©