מנקים את הדגים וצרים על כל אחד מהם חתכים אלכסוניים. מניחים על צלחת אובלית חסינת חום (הצלחת צריכה להתאים לגודל הסלסלה, אך להותיר מקום סביבה לתנועה חופשית של האדים). קוצצים את הבצלים. פורסים את שורש הזנגביל לפרוסות דקות וחותכים כל פרוסה לרצועות דקיקות.
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. מורחים את הדגים בתערובת מבחוץ ומבפנים. זורים על הדגים מחצית מהבצלים הקצוצים.
מניחים סיר אידוי סיני (מבמבוק) על ווק או מחבת רחבה עם מים רותחים (המים לא צריכים לגעת בסלסלת הבמבוק). מניחים את הצלחת עם הדגים בסלסלה ומכסים. מאדים כ-15 דקות.
מפזרים את הבצל הקצוץ הנותר על פני הדגים, זורים מלח ופלפל ומגישים מיד.
בונוס: אורז מאודה
בעוד הדג מתאדה לו למעלה, על פני צלחת חסינת חום, ניתן לאדות על פני הסלסלה התחתונה, בסיר אידוי סיני כפול, אורז לליווי המנה. מניחים 1 כוס אורז בשקית בד גדולה וסוגרים את השקית כך שיווצר די מקום לגרגרי האורז לתפוח. מניחים על הסלסלה ומאדים כ-20 דקות. ממתינים כ-5 דקות לפני שפותחים את השקית.