ynet - עוגת חוצפה - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 בראוניז שוקולד גבינה
 מדלן שוקולד
 עוגת שיש שוקו-תפוז

  עוגת חוצפה / קרין גורן

היא נראית כמו עוגת שוקולד תמימה, אבל היא לא. יש בה כמעט חצי קילו שוקולד מריר משובח (לא כולל ציפוי!), ממרח אגוזי לוז שנכין בעצמנו וקצפת המשתלבת במפתיע בתוך הבלילה. אופים את הפלא הזה בעדינות רבה, בתבנית הנתונה באמבט מים חמים.

קרדיט: צילום: מיכל לנרט
ציון גולשים:  (70 מדרגים)
חומרים
לממרח אגוזי לוז:
2 1/2 כוסות (250 גרם) אגוזי לוז שלמים
3 כפות (45 מ"ל) שמן 
לעוגה:
480 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כוס ממרח נוטלה 
3/4 כוס ממרח אגוזי מלך (ראה לעיל)
6 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר 
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 
2 כפות (30 מ"ל) ליקר פרנג'ליקו 
לציפוי גנאש:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 
250  גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כף (15 מ"ל) ליקר פרנג'ליקו 
אופן ההכנה
מכינים ממרח אגוזי לוז:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

2. מניחים את אגוזי הלוז בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 10 דקות עד שהקליפה נסדקת.

3. טוחנים במעבד מזון את האגוזים החמימים עם השמן למשחה גרגירית.

מכינים את העוגה:

4. מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.

5. ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים נוטלה וממרח אגוזי לוז ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

6. מקציפים ביצים וסוכר במשך 5 דקות. מקפלים לתערובת השוקולד.

7. מקציפים שמנת וליקר לקצפת רכה ומקפלים בעדינות לתערובת, עד שנוצרת תערובת אחידה.

8. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת (גם בדפנות). מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת, שמכילה אותה בנוחות (או בסיר גדול ושטוח שמתאים לתנור). יוצקים מים רותחים לתבנית הגדולה עד כדי מחצית גובה דפנות התבנית הפנימית. אופים שעה ורבע עד שהעוגה תפוחה מאוד.

9. בתום האפייה משאירים את העוגה בתנור (בתוך אמבט המים) במשך 40 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית מחוץ לתנור. במהלך הקירור העוגה תאבד מנפחה, וזה בסדר.

מצפים את העוגה:

10. מחממים שמנת עד לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד, מוסיפים ליקר ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

11. מניחים לציפוי להצטנן מעט, ובינתיים משחררים את העוגה מהתבנית בעזרת סכין קטנה, והופכים אותה על צלחת הגשה. יוצקים את הציפוי על העוגה ומניחים לו לזלוג על דפנותיה.

12. שומרים במקרר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים איך שאוהבים - ישר מהמקרר, בטמפרטורת החדר או מחומם מעט במיקרוגל.

חשוב: יש לוודא, שהתבנית שבה נאפית העוגה אטומה לגמרי (ממלאים את התבנית במים ובודקים שאין דליפות). אם התבנית לא לגמרי אטומה, חובה לעטוף את התחתית והדפנות ברדיד אלומיניום לפני שמכניסים אותה לאמבטיה.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©