ynet - בראוניז שוקולד גבינה - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 מדלן שוקולד
 עוגת חוצפה
 עוגת שיש שוקו-תפוז

  בראוניז שוקולד גבינה / קרין גורן, מתוך הספר "שוקולד"

נגיסה ראשונה תפגיש את הלשון עם שכבת בראוניז קטיפתית. בהמשך יתגלו טעמים מתוקים-חמצמצים של שכבת גבינה, ולסיום ידגדגו הפירורים את הלשון ויתמוססו לאיטם על החך. קונצרט.

קרדיט: צילום: מיכל לנרט
ציון גולשים:  (423 מדרגים)
חומרים
180 גרם שוקולד מריר קצוץ
180 גרם חמאה
1.5 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
1/2 כוס (75 גרם) קמח
1/2 כוס (75 גרם) קקאו
1/2 כפית מלח
לשכבת הגבינה-שוקולד לבן:
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
1.5 מיכלים (375 גרם) גבינה לבנה 9%
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
3 ביצים
2 כפות (15 גרם) קמח
לשכבת הפירורים:
1 כוס (140 גרם) קמח
1/3 כוס דחוסה (80 גרם) סוכר חום
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
תבנית מלבנית 33X33 ס"מ
אופן ההכנה
  1. מכינים את שכבת הבראוניז: מחממים תנור ל180- מעלות.
  2. ממיסים במיקרוגל שוקולד עם חמאה וסוכר. מוסיפים תמצית וניל.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מנפים קמח, קקאו ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים כדקה במרץ, עד שמתקבלת בלילה חלקה ומבריקה.
  5. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות, עד שפני השטח מאבדים את הברק ונוצר קרום דק למעלה. מוציאים מהתנור ומניחים לבראוניז להצטנן מעט עד שמכינים את שכבת הגבינה.
  6. מכינים את שכבת הגבינה-שוקולד לבן: מנמיכים את חום התנור ל160- מעלות.
  7. ממיסים במיקרוגל שמנת ושוקולד לבן.
  8. מערבבים גבינה, סוכר וביצים. מוסיפים את תערובת השוקולד. מוסיפים קמח וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה.
  9. יוצקים בעדינות את התערובת על שכבת הבראוניז ואופים 10 דקות. בינתיים מכינים את הפירורים.
  10. מכינים את שכבת הפירורים: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בהפעלות קצרות (פולסים).
  11. מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים בעדינות את הפירורים על שכבת הגבינה.
  12. מחזירים לתנור ואופים 35 דקות נוספות, עד שהפירורים זהובים ושכבת הגבינה כמעט יציבה.
  13. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר לשעתיים (או למקפיא לחצי שעה), על מנת להקל על הפריסה. פורסים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

    גיוון: אם תאפו את הבראוניז בתבנית עגולה (בקוטר 24 ס"מ), תקבלו עוגה חגיגית. במקום פירורים, כדאי לצפות אותה לאחר האפייה בגנאש שוקולד לבן (150 גרם שוקולד לבן מומס עם 50 מ"ל שמנת מתוקה). זמני האפייה במקרה כזה מתארכים ב10-5- דקות.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©