אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
רטבים
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
תגובה למתכון
רוטב שום ואגוזים
/ פיליס גלזר
ציון גולשים:
(5 מדרגים)
חומרים
2 שיני שום גדולות,מקולפות וחצויות
1/3 כוס עלי פטרוזיליה (ללא גבעולים), דחוסה קלות
2/3 כוס אגוזים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
3/4 כוס שמן אגוזי מלך (או 1/2 כוס שמן אגוזים ו-1/4 כוס שמן אחר)
1-2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי ומסונן (או חומץ בן יין)
2 כפות מים קרים
אופן ההכנה
במעבד מזון (או בעלי ומכתש) טוחנים את השום.
מוסיפים את הפטרוזיליה וממשיכים לטחון. מוסיפים את האגוזים, השום, המלח והפלפל ומעבדים עד שהאגוזים טחונים.
בעוד המעבד פועל, יוצקים פנימה באטיות את השמן (ייתכן שיהיה צריך לעצור מדי פעם ולערבב את מה שנותר על הדפנות).
יוצקים את התערובת לתוך הקערה, ובעזרת מטרפת יד מוסיפים את מיץ הלימון או את החומץ.
טועמים ומתבלים לפי הטעם. מכסים ומאחסנים במקרר, אך מביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
הערה:
שמן אגוזים אפשר לקנות במעדניות, אך אפשר גם להשרות אגוזים קצוצים בשמן רגיל למשך כמה ימים ולטגן.
שימו לב:
אגוזים ושמן אגוזים מתקלקלים במהירות, ולכן יש לשמור את השמן במקרר, ואת האגוזים במקרר או במקפיא.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©