ynet - תבשיל פולי חומוס ותרד - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

שונות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  תבשיל פולי חומוס ותרד / פיליס גלזר

השילוב בין עלים ירוקים כמו תרד או מנגולד עם פולי חומוס (או עדשים), אהוב בגרסאות שונות לאורך הים-התיכון, המזרח-התיכון, ארצות ערב ואסיה. לפניכם שתי גירסאות נוספות, הודית ואיטלקית.

ציון גולשים:  (4 מדרגים)
חומרים (4 מנות)
1 כוס פולי חימצה (חומוס) או כמות כפולה מונבטת
1/2 ק"ג תרד טרי או מנגולד,מנוקה וקצוץ
חומרים לגרסה ההודית:
1/2 כפית כורכום 
1/2 כפית פפריקה או פלפל חריף
1 כפית מלח או יותר לפי הטעם
2 כפות חמאה מזוככת (ג'י) , חמאה או שמן
1 בצל קצוץ
1 כפית זרעי חרדל 
1/2 כפית זרעי כמון 
1 כפית גראם מסלה (בחנויות תבלינים)
פלפל שחור לפי הטעם
חומרים לגרסה האיטלקית:
1 כף שמן זית 
1 בצל קצוץ
1 כפית זרעי כוסברה כתושים גס
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מיץ מ-1/2 לימון
תערובת יוגורט: 1 כוס יוגורט,2 שיני שום כתושות,2 כפיות נענע קצוצה
אופן ההכנה
אופן הכנת הגרסה ההודית:

אם משתמשים בחומוס יבש, שורים ומבשלים את פולי החומוס כמו שמתואר למעלה, רק עד שהם חצי מוכנים. מוסיפים כורכום ופפריקה וממשיכים לבשל עד שמוכנים (אם משתמשים בפולים משומרים או מונבטים, מחממים בסיר עם 2/3 כוס נוזלים, הכורכום ופפריקה).

מוסיפים את התרד הקצוץ והמלח וממשיכים לבשל על אש בינונית עד למרקם הרצוי (נוזלי או יבש יותר).

מחממים ג'י או שמן, מטגנים בצל, זרעי חרדל וכמון ומוסיפים עם הגראם מסלה לקטניות. מבשלים מספר דקות נוספות למיזוג הטעמים. טועמים ומתקנים טעם עם עוד מלח או פלפל שחור, אם צריך.מגישים עם אורז.

אופן הכנת הגרסה האיטלקית:

מבשלים את פולי החומוס עד שמוכנים. מסננים ושומרים 3/4 כוס מי בישול בצד. מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עם גרגרי הכוסברה עד שמזהיב. מוסיפים תרד ומטגנים-מבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-5 דקות. מוסיפים את פולי החומוס המבושלים או המונבטים ואת מי הבישול, מתבלים בפלפל ומבשלים על אש קטנה ללא מכסה 10-5 דקות עד שהמים כמעט מתאדים. מורידים מהאש ומוסיפים מלח ומיץ לימון. מגישים עם תערובת היוגורט בצד.

גיוון: אפשר להוסיף גם קצת צימוקים או צימוקי קוראנט.

טיפ: אפשר להכין את המתכון ברבע הזמן על-ידי שימוש בפולי חומוס משומר (כמו חומוס שלם תוצרת הארץ, או שעועית לבנה או לוביה של "פורמנז"). עדיף משומר מבכלל לא.








דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©