ynet - ריזוטו פטריות עם שום, טימין ופטרוזיליה - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

תוספות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 טארט שוקולד פשוט
 טמפורה ירקות
 מרק חומוס וכרישה

  ריזוטו פטריות עם שום, טימין ופטרוזיליה / ג'יימי אוליבר, מתוך הספר "השף העירום"

מה שנחמד בריזוטו פטריות זה שאפשר להשתמש בסוג אחד של פטריות או בתערובת של הפטריות האהובות עליכם. אני משתדל לא לשטוף פטריות, כי הן סופגות את המים (וזה ממש לא רצוי), ובסוף יוצאות מבושלות. צריך רק להבריש אותן בעדינות ולהסיר מהן אבק ולכלוך בעזרת מברשת אפייה או מגבת מטבח. אפשר להכין ריזוטו טוב עם פטריות מיובשות. פטריות פורצ'יני מיובשות הם טעימות מאוד, ואחרי ההשריה הן מתקרבות בקלות לטעמן המקורי.

ציון גולשים:  (154 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
לריזוטו בסיסי:
כ-1 ליטר ציר (עוף, דגים או ירקות לפי סוג המתכון)
1 כף שמן זית
3 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים בינויים, קצוצים דק
1/2 ראש סלרי קצוץ דק (בלי הגבעולים החיצוניים הסיביים)
מלח ים ופלפל שחור
400 גרם אורז ריזוטו
1/3 כוס ורמוט יבש לבן או יין לבן יבש
70 גרם חמאה
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
לתערובת הפטריות:
250 גרם פטריות (סוג אחד או מבחר)
3 כפות שמן זית
1 חופן קטן טימין ללא הגבעולים, קצוץ
1 שן שום קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס
1 חופן פטרוזיליה קצוצה גס
קמצוץ אבקת צ'ילי
סחיטה אחת של מיץ לימון
אופן ההכנה
  1. מכינים את תערובת הפטריות: פורסים את הפטריות דק או חוצים אותן. לא מבשלים את כל הפטריות בבת אחת, אלא בפעמיים שלוש. בסיר חם מאוד, מחממים בכל פעם כף שמן זית ומוסיפים פטריות ותימין. מטגנים בערך דקה, מערבבים ואז מוסיפים את השום וקמצוץ מלח (חשוב לתבל מעט את הפטריות תוך כדי טיגון). מטגנים עוד 2 דקות וטועמים - אם הן מוכנות, מוסיפים פטרוזיליה, קמצוצון אבקת צ'ילי וסחיטה של מיץ לימון. מערבבים שוב, טועמים שוב - בשלב הזה הן צריכות להיות עשויות בדיוק. קוצצים מחצית מהפטריות המבושלות.
  2. מכינים את הריזוטו: מחממים את הציר. בסיר אחר מחממים את השמן, ומוסיפים את השאלוט או הבצל, הסלרי וקמצוץ מלח. מוסיפים את האורז. מגבירים את הלהבה. בנקודה קריטית זו אסור לכם לעזוב את הסיר, ובכל מקרה, זה החלק הכי שווה.
  3. מתחילים לטגן את האורז תוך כדי בחישה איטית ומתמדת. אתם לא רוצים שום השחמה בשום שלב (זיכרו, אתם בשליטה, ואם הלהבה נראית גבוהה מדי, הנמיכו אותה מעט). מוכרחים לבחוש כל הזמן, כך שהאורז יהיה כל הזמן בתנועה. אחרי 2 או 3 דקות הוא יתחיל להראות שקוף, כי הוא ספג את כל טעמי הבסיס (יכול להיות שהוא יתפצח בשלב הזה- אבל זה בסדר) מוסיפים את הוורמוט או היין, וממשיכים לבחוש גם כשהוא מגיע לתחתית הסיר- זה יריח נפלא!
    הוורמוט ירחש מסביב לאורז טעם האלכוהול החזק יתאדה והאורז יישאר עם תמצית טעימה. אני מוכרח להודות שאני מכור לוורמוט יבש. כשהוא מתבשל לתוך האורז, הוא נותן לו טעם מלא אך מתוחכם, ומשאים מתיקות פנטסטית שפועלת לטובת האורז. יין לבן הוא מצוין, עדין ורענן יותר, אני מניח. נסו את שניהם ותראו מה דעתכם.
  4. ברגע שהוורמוט או היין התבשלו בתוך האורז, מוסיפים את המצקת הראשונה מהציר החם, את הפטריות הקצוצות וקמצוץ מלח (מוסיפים כמויות קטנות של מלח לפי הטעם, תוך כדי הוספת הציר). מנמיכים את הלהבה כך שהריזוטו יתבשל בבעבוע די חזק (אנחנו לא רוצים שהאורז ירתח בפראות, כי אז בחוץ הוא יהיה מוכן ואוורירי ובפנים עדין קשה). ממשיכים לצקת ציר, בוחשים ומאפשרים לכל מצקת להיספג לתוך האורז לפי שמוסיפים עוד אחת. זה יארך כ-15 דקות. טועמים את האורז - האם הוא מוכן? ממשיכים להוסיף ציר עד שהאורז רך אבל עדיין ננגס כראוי, בודקים תיבול.
  5. מסירים מהאש ומוסיפים את שרא הפטריות, החמאה והפרמזן. שומרים קצת פרמזן כדי לפזר למעלה, אם רוצים. בוחשים בעדינות. אוכלים מהר ככל האפשר, כשלריזוטו יש עדיין מרקם נוזלי. מגישים את הריזוטו לבד, או עם סלט ירוק פריך וערמה של לחם כפרי.יופי.




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©