שוטפים את האורז ומשרים אותו למשך שעה במים (לא רותחים).
מפרקים את גלילות עלי הגפן בעדינות. פורסים בקערה ומשרים במים למשך חצי שעה.
לאחר שעה שהאורז מושרה, מסננים. מוסיפים 2 כפות שמן זית, את הבהרט, הכמון, הקינמון, הסוכר, המלח והפלפל שחור ומערבבים.
מנקזים את המים מקערת עלי הגפן. פורסים עלה עם חלקו התחתון מופנה כלפי מעלה. מניחים כפית אורז בחלקו התחתון (הקרוב אליכם). מקפלים את הצדדים למרכז ומגלגלים כלפי מעלה. מניחים בסיר מצע של מספר עלי גפן ועליו בצפיפות את עלי הגפן הממולאים.
מעל עלי הגפן הממולאים בסיר, שופכים את מיץ הלימון, שארית שמן הזית ומלח. מניחים צלחת בתוך הסיר, שתלחץ על עלי הגפן. מוסיפים מים שיכסו את עלי הגפן והצלחת בפנים, ומכסים את הסיר במכסה.