אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

לחם ומאפים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  לחם זעפרן שוודי / לינדה קוליסטר, מתוך הספר "לחם"

לחמים, עוגות ועוגיות מתובלים בזעפרן חביבים עלינו כשאנחנו מבלים חופשה בשוודיה. זהו לחם מסורתי של חג המולד, והנוצרים משתמשים באותו הבצק, ממולא בצימוקים, כדי להכין לחמניות מפותלות קטנות שנוהגים לאכול אותן בבוקרו של יום לוסיה הקדושה, ב-1 בדצמבר.

החומרים מספיקים להכנת 1 כיכר גדולה או 7 לחמניות.

קרדיט: צילום: מרטין בריגדייל
ציון גולשים:  (14 מדרגים)
חומרים
1/2 כפית חוטי זעפרן 
2 כפות מים רותחים 
220 מ"ל חלב פושר
15 גרם שמרים טריים 
500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן ללחם
1 כפית מלח ים 
50 גרם סוכר 
100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
1 ביצה טרופה לזיגוג
1 תבנית אפייה שטוחה גדולה, משומנת היטב
אופן ההכנה
1. מפוררים את הזעפרן בתוך קערה קטנה חסינת חום, יוצקים מעליו את המים הרותחים, מכסים ומשרים זמן רב ככל האפשר, עד 12 שעות.

2. כאשר מגיעה השעה להכין את הבצק, מוזגים את החלב הפושר לקערה או לכד ומפוררים מעליו את השמרים. מוסיפים את הביצה וטורפים בעדינות.

3. מערבבים את הקמח, המלח והסוכר בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז. יוצקים את נוזל השמרים, נוזל הזעפרן (מגרדים כל פירור) ואת החמאה המומסת והמצוננת לתוך הגומה. מערבבים היטב את הנוזלים ואחר כך מוסיפים בהדרגה את הקמח ליצירת בצק חלק מאוד. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד קצת קמח, 1 כף בכל הוספה; אם הבצק יבש או נותרו פירורים בתחתית הקערה, מוסיפים עוד חלב או מים, 1 כף בכל הוספה.

4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים היטב במשך 5 דקות, עד שהבצק נעשה גמיש מאוד וחלק כמשי.

5. מחזירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח כ-1 שעה במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.

6. מעבירים את הבצק המותפח למשטח עבודה מקומח קלות וחובטים בו כדי להוציא את האוויר. מחלקים את הבצק ל-7 חלקים שווים וצרים מכל חלק נקניק באורך כ-24 ס”מ. מפתלים את הבצק כדי ליצור ספירלות. מניחים ספירלה אחת במרכז תבנית האפייה המשומנת ועורכים את שאר הספירלות סביבה, כשהן נוגעות זו בזו במקצת ופונות לאותו הכיוון. מחליקים את התבנית לתוך שקית פלסטיק גדולה, מנפחים, סוגרים היטב, ומניחים לתפוח כ-30 דקות במקום חמים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

7. בינתיים, מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.

8. מסירים את הכיסוי מעל הבצק המותפח ומברישים אותו קלות בביצה הטרופה לזיגוגם. נזהרים שלא להדביק את הבצק לתבנית.

9. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהלחמניות נעשות זהובות ומוצקות. מצננים על רשת.

מוטב לאכול את הלחמניות בתוך יומיים, או קלויות. אפשר גם להקפיא עד חודש.

הערה: אפשר להכין מהבצק כיכר לחם. משטיחים את הבצק המותפח ומעצבים אותו לגליל שיתאים בגודלו לתבנית לחם של 450 גרם. מתפיחים שוב עד שהוא מכפיל את נפחו, ואחר כך אופים אותו כ-1 שעה בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.

* כדי להשתמש בשמרי בזק מיובשים, מערבבים שקית שמרים של 7 גרם עם הקמח, המלח והסוכר. מוסיפים את החלב, את הזעפרן ואת החמאה המומסת וממשיכים כמו במתכון העיקרי.







דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©