אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

לחם ומאפים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  רוטי (ROTI) / לינדה קוליסטר, מתוך הספר "לחם"

בכל רחבי תת-היבשת פירוש המילה "רוטי" הוא לחם. את הלחם הדק, מהיר-ההכנה ונטול השמרים הזה מכינים מ”אטה” - קמח מלא דק מאוד (הידוע גם בשם “קמח צ'פאטי”) - מים, מלח וקצת שמן או גי. קמח עוגות מלא ודק הוא חלופה טובה. את הבצק המרודד אופים-מבשלים על מחבת-אפייה או על טאווה, כבדות מאוד ויבשות, ונאכל מיד. “רוטי קנאי” - מוצאים ברחובות מלזיה; "רוטי" גדולים - באיים הקריביים (הובאו לשם בידי פועלים הודים); ובהודו, את ה”רומאלי רוטי” - שאת בצקו הדק כנייר מכינים תוך כדי הנפה וסיבוב הבצק באוויר; ואת ה”מקאי רוטי” מפנג'אב, העשוי תירס טרי וקמח תירס. הלחמים של סרי לנקה, עשויים עם קוקוס, טעימים במיוחד. מתכון זה מבוסס על המתכון של שרמיין סולומון.

קרדיט: צילום: מרטין בריגדייל
ציון גולשים:  (17 מדרגים)
חומרים
450 גרם קמח אטה, קמח עוגות מלא או קמח פשוט
2 כפיות מלח ים
1 כפית אבקת אפייה
75 גרם קוקוס מיובש
40 גרם חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות
1 בצל קטן
1 פלפל אדום חריף או על פי הטעם, מגורען
1 ביצה בינונית, טרופה או חמאה מומסת או שמן לשימון
אופן ההכנה
  1. מערבבים את הקמח, את המלח, את אבקת האפייה ואת הקוקוס בקערה גדולה. באצבעות הידיים מפוררים את קוביות החמאה לתוך הקמח עד שהתערובת מקבלת מרקם של פירורים דקים.
  2. בסכין חד או במעבד מזון קוצצים דק את הבצל ואת הפלפל החריף, ואחר כך מוסיפים אותם לתערובת הקמח ומערבבים. מוסיפים את הביצה ומערבבים בסכין בעל להב עגול. מוסיפים בהדרגה כ-200 מ”ל מים קרים, או בכמות שמספיקה ליצירת בצק רך.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים על משטח העבודה למשך 45 דקות ­ 1 שעה, עד שהבצק מוכן לאפייה-בישול.
  4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. מניחים חלק אחד על משטח עבודה מקומח, ובעזרת הידיים או במערוך, משטחים ופותחים את הבצק לעיגול דק בקוטר של כ-14 ס”מ. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.
  5. מחממים מחבת-אפייה שטוחה או מחבת טיגון כבדה מאוד, רצוי מברזל יצוק, על אש בינונית. אם יש צורך, משמנים מעט מאוד בחצי בצל טבול בחמאה או בגי מומסים, או בשמן.
  6. מטגנים כל רוטי, אחד-אחד, במשך 1­-2 דקות בכל צד, או עד לקבלת גוון זהוב­שחום. שומרים על חומם ומגישים אותם חמים, מהר ככל האפשר.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©