ynet - קלמארי במלח ופלפל - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פירות ים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 קציצות סלמון
 פסטה עם כדורי בשר
 מרק חריף חמוץ

  קלמארי במלח ופלפל / נייג'לה לוסון, מתוך הספר "נייג'לה נותנת ביס"

רק משום שמשהו אינו מוכר, זה לא אומר שקשה לבשל אותו. טוב, אני מבינה שכאשר אתם חושבים על "ארוחת טלוויזיה", קלמרי הם לא הדבר הראשון שצץ בראשכם, אך אני מבקשת מכם לחשוב פעמיים.

אפשר לקנות בייבי קלמרי (טובים יותר מהקלמרי הבוגרים, הגדולים והקשים יותר) באריזות של קפואים, לשמור במקפיא ולהפשיר לפי הצורך. ובשעה שכל מתכון הכרוך בעלי ומכתש נראה כמסובך מדי בסיומו של יום עבודה, הרשו לי לומר לכם שכתישה נמרצת עשויה להיות תרגיל נהדר לשחרור לחצים. אך אם אינכם משוכנעים (והאמינו לי, אני מבינה: עד לאחרונה היה עלי רק לקרוא את המילים "עלי ומכתש" כדי להתמלא חרדה ופחד), אתם תמיד יכולים להשתמש במכשיר חשמלי קטן לטחינת קפה כדי לטחון את מלח הים והפלפל. פלפל טחון מוכן ומלח דק אינם אופציה בלתי אפשרית. לא אעמיד פנים שהם טובים באותה המידה, אך כל עוד אינכם משתמשים באבקת הפלפל שהיא יותר אבקת עיטוש מאשר תבלין ארומטי, זה בסדר גמור.

ציון גולשים:  (66 מדרגים)
חומרים
כ- 500 מ"ל שמן בוטנים (שיגיע במחבת לגובה 1 ס"מ)
2 כפות מלח ים
2 כפות פלפל שחור
75 גרם קורנפלור
500 גרם בייבי קלמארי חתוכים לטבעות בלי להסיר את הזרועות
לימון להגשה
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן במחבת על להבה גבוהה. כותשים את המלח והפלפל בעלי ומכתש, בלי שיהפכו לאבקה. מעבירים לשקית ניילון עבה, יחד עם הקורנפלור, מוסיפים את הקלמארי ומנערים כדי שיצופו היטב בתערובת.
  2. כשהשמן כמעט מעלה עשן, מנערים את הקלמארי מעודפי הקורנפלור ומטגנים בכארבעה מחזורים, במשך דקה או קצת יותר, עד שהם פריכים מבחוץ ומתוקים ועדיין רכים מבפנים. כנראה שלא תצטרכו להפוך את הקלמארי, כי השמן אמור לטגן אותם מכל הצדדים, אך עשו זאת אם זה נותן לכם הרגשה טובה. העבירו לצלחות מרופדות במגבות נייר. לאחר כחצי דקה סלקו את הנייר המשומן - אף שאני מוותרת לפעמים על שלב אופנתי זה - סחטו לימון מעל הקלמארי ואכלו במהירות באצבעות.




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©