אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פסטה
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 קלמארי במלח ופלפל
 קציצות סלמון
 מרק חריף חמוץ

  פסטה עם כדורי בשר / נייג'לה לוסון, מתוך הספר "נייג'לה נותנת ביס"

מתכון זה בהחלט דורש זמן ממושך, אך במקרה זה איני מתנצלת. אין דבר שישווה להגשת קערה של פסטה עם כדורי בשר כדי להרגיש כמו מאמא איטלקייה בסרט הוליוודי. איני מתכוונת לדמויות השתלטניות מהסרטים המטושטשים בשחור-לבן: חשבו על סופיה לורן במטבח. זה עובד בשבילי.

הטריק בכדורי בשר אלה הוא להכינם קטנים. אל תשתמשו בכפית, אלא בכמות בשר טחון בגודל כפית לכדור בשר אחד. אם יש ילדים בבית, זה טוב עוד יותר. הם אוהבים להכין את אלה. בכל מקרה, הם קלים להכנה והחזרה האטית על הפעולה עשויה להיות מרגיעה מאוד.

ציון גולשים:  (207 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
1 חבילה (500 גרם) פסטה - רצוי טליאטלה
לכדורי בשר:
250 גרם בשר חזיר טחון
250 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
1 שן שום כתושה
2 כפיות אורגנו יבש
3 כפות סולת או פירורי לחם
פלפל שחור טרי טחון
1 כפית מלח
לרוטב עגבניות:
1 בצל
2 שיני שום
1 כפית אורגנו יבש
1 כף חמאה לא מלוחה
1 כף שמן זית ( לא כתית מעולה)
כ-1 קופסה (700 מ"ל) עגבניות מרוסקות משומרות
מעט סוכר
מלח ופלפל
100 מ"ל חלב 3%
אופן ההכנה
  1. מכינים את כדורי הבשר: שמים את כל החומרים בקערה גדולה ותוך שימוש בידיים, מערבבים ויוצרים כדורים קטנים. מניחים את הכדורים על נייר אפייה או צלחת מרופדת בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  2. מכינים את הרוטב: שמים את הבצל, השום והאורגנו במעבד מזון ומעבדים לעיסה. מחממים את החמאה והשמן בסיר עמוק ורחב, מוסיפים את תערובת הבצל והשום ומבשלים על להבה גבוהה עד בינונית כ-10 דקות. מקפידים לא להשחים יתר על המידה, ומבשלים עד שהכול רק מתרכך.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממלאים את הקופסה הריקה במים קרים עד מחציתה. מוסיפים אותם לסיר, עם הסוכר ומעט מלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות. רוטב העגבניות יהיה דליל בשלב זה, אך אל דאגה, הוא יסמיך מאוחר יותר. יוצקים פנימה את החלב ומכניסים את כדורי הבשר אחד אחד. לא בוחשים עד שכדורי הבשר מאבדים את צבעם הוורוד, כדי שלא יתפרקו. מכסים חלקית ומבשלים כ-20 דקות.
  4. לקראת סוף הבישול, בודקים את התיבול ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים מערבבים עם הרוטב ומגישים.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©