ילדים אוהבים הפתעות, במיוחד הפתעות ידועות מראש. מאז שאנחנו מפתיעים את עצמנו עם השניצל הזה, המילוי כבר עבר כמה גלגולים, אבל דבר אחד מעולם לא השתנה: הבעת הפנים של הילדים כשהם יודעים שזה מתקרב, שהביס הבא יגלה את ההפתעה, שמשהו יחליק החוצה, שזה לא השניצל הרגיל.
|
|
|
|
ציון גולשים: | | (57 מדרגים) |
|
|
| חומרים (4 מנות) | |
|
|
לשניצל: |
|
4 פרוסות דקות של חזה עוף מוכנות לשניצל |
3/4 כוס פירורי לחם |
3 כפות שומשום |
מלח ופלפל |
2 ביצים טרופות |
להפתעה: |
|
צרור פטרוזיליה קצוצה דק, רק העלים, או חצי כוס תרד קפוא טחון, סחוט היטב |
50 גרם צנוברים או אגוזי מלך, שבורים בפטיש השניצל אך לא מרוסקים |
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה רכה מאוד |
2 שיני שום כתושות |
20 צימוקים |
מלח ופלפל לבן |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מערבבים במרץ את מרכיבי ההפתעה לתערובת אחידה.
- מורחים כף מתערובת ההפתעה על חצי שניצל ומקפלים עליו את החצי השני, מהדקים בזהירות. מתקבל כיס סגור. שולחים למקרר ל-30 דקות, עד שהמרגרינה מתקשה וקל להמשיך בעבודה.
- טורפים את הביצים בקערה. בקערה אחרת מערבבים פירורי לחם, שומשום, מלח ופלפל.
- טובלים כל שניצל בבלילת הביצה ואחר-כך בפירורי לחם, ומקפידים שיהיה מצופה כולו. מטגנים במחבת טפלון במעט שמן. אם משהו מתערובת ההפתעה בכל זאת בורח למחבת, ואת זאת מרגישים לפי ניחוח השום המטוגן, מתקבל שמן ארומטי וטעים.
|
|
|
|