ynet - אורז לסושי - המתכון הבסיסי - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

שונות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  אורז לסושי - המתכון הבסיסי / גליה דור, מתוך הספר "סושי"

מתכון המתאים להכנת אורז לכל סוגי הסושי. אם אין ברשותכם אורז דביק יפני, ניתן להשתמש בכל סוג של אורז עגול, אך הימנע מאורז ארוך, שאינו מתאים לחלוטין להכנת סושי.

אם תשאלו שף סושי יפני מהו המרכיב החשוב ביותר להכנת סושי, אין ספק שתשובתו תהיה - האורז. למעשה, מקדיש השף היפני את שנות לימודיו הראשונות ללימוד הדרך הנכונה לבישול ולהכנה של אורז הסושי: בחירת האורז, הזמן והדרך הדרושים לבישולו, הכנת תערובת החומץ ודרך הוספתה לאורז המאודה, ועוד. בנוסף שומר כל שף על המתכון הסודי שלו, ובמיוחד על היחסים הנכונים בין החומץ, הסוכר והמלח, ליצירת התערובת המוספת לאורז. כדי לקבל אורז טעים, דביק כראוי ובעל דרגת קשיות נכונה, חשוב למלא אחר ההוראות במתכון זה.

ממתכון זה מתקבלות 3 כוסות אורז סושי מוכן לשימוש, המספיקה להכנת שלושה גלילי סושי, שמכל אחד ניתן להכין 8-6 פיסות סושי. כמות זו מספקת 1-3 אנשים (ביפן הכמות המקובלת היא כוס אחת של אורז לא מבושל לסועד).

ציון גולשים:  (1182 מדרגים)
חומרים
1/3 1 כוסות (270 גרם) אורז עגול בלתי מבושל
1.75 כוסות (380 מ"ל) מים
פיסת אצת קונבו (לא הכרחי)
לתחמיץ:
4 כפות חומץ אורז יפני משובח
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
  1. "טיפים" חשובים לפני שמתחילים: בשלו את האורז ביום שבכוונתכם להכין את הסושי. אל תשתמשו באורז שנשמר במקרר (שכן גרגריו לא יידבקו זה לזה). סושי טוב נעשה רק מאורז טרי.
  2. אסור שהאורז יהיה רך מדי או קשה מדי. צריך שיהיה לו מרקם נגיס - כמו שמבשלים פסטה - "אל-דנטה".
  3. אל תשתמשו במרכיבי מילוי קרים מדי (מהמקרר), שכן אלה עלולים לפגום באיכות הסושי. אם מרכיבי המילוי שהו במקרר, מומלץ להוציא אותם לפני ההכנה ולהניח להם להגיע לטמפרטורת החדר.
  4. הכנה: שמים את האורז במסננת, ושוטפים במים קרים עד שהמים צלולים.
  5. מעבירים את האורז לסיר כבד, או לסיר חשמלי המיוחד לבישול אורז. מוסיפים לאורז את כמות המים הדרושה, ואפשר להוסיף פיסה של אצת קונבו, שתעניק לאורז טעם מעודן. משאירים את האורז במים למשך חצי שעה לפני הבישול. מבשלים על אש בינונית ומביאה לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומאדים רבע שעה. מסירים מהאש, ומוציאים את האצה מהאורז. משאירים מכוסה כרבע שעה.
  6. בינתיים מכינים את תערובת החומץ: מערבבים במחבת את החומץ, הסוכר והמלח. בוחשים ברציפות על אש קטנה עד שהסוכר נמס, ונמנעים מלהביא לרתיחה. מסירים מהאש, ומצננים.
  7. מעבירים את האורז החם לקערת עץ. בעזרת כף עץ גדולה מפרקים את הגושים ומפרידים את גרגרי האורז. יוצקים בהדרגה את תערובת החומץ, ובוחשים כך שהחומץ יחדור אל ה"תעלות" שנוצרות באורז – ייתכן שלא תידרשו לכל כמות החומץ, אסור שהאורז יהיה רטוב ו"בוצי". בשלב זה רצוי לצנן את האורז במניפה או בעזרת מאוורר קטן, פעולה שמוסיפה לאורז ברק ועוזרת לבודד את הגרגרים למרות דביקותם.
  8. אין לבחוש את האורז לעיסה!
  9. עד השימוש באורז רצוי להניח על הקערה מטלית נקייה, ולשמור אותו בטמפרטורת החדר.
  10. הערות: כדאי להכין את הסושי תוך שעתיים משלב זה. אם האורז עדיין חם מדי, יש לחכות מעט עד שיצטנן (אורז חם מדי עלול לפגוע בפריכות האצה העוטפת אותו).
  11. אין לשמור אורז סושי במקרר עד השימוש - הקור יפחית את כושר ההידבקות של גרגרי האורז - והסושי עלול להתפרק.
  12. כדי שהאורז לא יידבק לאצבעות ולסכין, רצוי מאוד להרטיב את האצבעות ואת הסכין בתערובת טזו (תערובת של 1 כוס מים ו-2 כפות חומץ-אורז), אך גם הרטבה במים רגילים תעזור למנוע הידבקות.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©