ynet - שום כתוש (מתכון גרוזיני) - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

שונות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  שום כתוש (מתכון גרוזיני) / שגיא קופר

הערה למתכון הזה: ראשית, הוא לאוהבי שום. שנית, חייבים להחזיק את התוצר הגמור במקרר! שום בשמן אינו חומצי מספיק כדי למנוע התפתחות של חיידקים וקיימת – אם לא מקררים – סכנה של בוטוליזם. ראו הוזהרתם!

ציון גולשים:  (20 מדרגים)
חומרים
50-75 שיני שום
3/4 כוס מיץ לימון טרי
1/2 כפית מלח
1.5 כוסות שמן זית משובח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף עשבי תיבול (אורגנו או טימין)
אופן ההכנה
  1. מקלפים את שיני השום (קל לעשות את זה אם השום עובר בליצ'ינג קודם – טבילה במים רותחים).
  2. מרתיחים מים בסיר ומורידים מהאש. זורקים את שיני השום לסיר ומשאירים בפנים כמה דקות, בין שלוש לחמש. ככל שמשאירים יותר זמן, טעם השום מתמתן. מסננים את המים ושוטפים במים קרים כדי שהשום יפסיק להתבשל.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים עד שהמלח נמס: מיץ הלימון עם המלח. מוסיפם לזה את שמן הזית, פלפל שחור גרוס, כף עשבי תיבול.
  4. מכניסים את השומים לצנצנת ושופכים מעל את התערובת של השמן. מקררים מיד – שלא יתקרר מחוץ למקרר – ולפחות שבוע לפני שאוכלים. בתאבון (אם עוד יש לכם).




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©