הדגים להשרות במים במשך 12 שעות במקרר. אפשר להחליף בארבעה פילטים של מטיאס מאיכות טובה.
|
|
ציון גולשים: | | (16 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
לנוזל הכבישה: |
כוס חומץ |
3/4 כוס מים |
100 גרם אבקת סוכר |
ובנוסף: |
שני דגים מלוחים, כל אחד במשקל חצי קילו בערך, מנוקים ומצוחצחי קשקשים |
ארבעה סנטימטר של שורש חזרת פרוס דק |
חצי ס"מ ג'ינג'ר פרוס דק |
גזר בינוני, קלוף ופרוס דק |
2 בצלים אדומים קטנים פרוסים דק |
2 כפיות פלפל אנגלי |
2 כפיות גרגירי חרדל |
2-3 עלי דפנה |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
1. מחממים את החומץ, המים והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מקררים לטמפ' החדר.
2. בינתיים, רוחצים את ההרינגים במי ברז זורמים וחותכים לחתיכות של 2.5 ס"מ.
3. מסדרים שכבה של פרוסות בצל בכלי זכוכית לכבישה שיש לו מכסה הרמטי טוב (חצי ליטר בערך). מניחים שכבה של פרוסות הרינג, מעל זה גזר, חזרת, ג'ינג'ר, פלפל אנגלי, חרדל ועלה דפנה. מסדרים עוד שכבות באותו סדר, עד שיש שלוש ארבע שכבות זהות.
4. שופכים פנימה את נוזל הכבישה שצריך לכסות את המרכיבים. סוגרים את הצנצנת ושומרים במקרר יומיים שלושה לפני ההגשה.
|
|
|
|