ynet - לחם שיפון, קמח מלא, קמח לבן ורוזמרין - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

לחם ומאפים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 
מתכונים
 "הפילה של מאיה", פילה דג עם פטריות ותאנים

  לחם שיפון, קמח מלא, קמח לבן ורוזמרין / יהודה אשכנזי

לאמירה ש"ילדים ובעלי חיים גונבים את ההצגה", צריך כבר מזמן להוסיף גם לחם באפייה ביתית.

אחרי שנים של אפיית לחמים שונים מקמח לבן, בישרה לי דוקטור סמדר:

"צריך לאזן את הגלוקוז". ואז החלטתי לאפות לחם משיפון וקמח מלא ולהקטין את כמות הקמח הלבן. חיפשתי מתכון ברוח זו ב-ynet העשיר בדרך- כלל, אך לחם כזה אין.

ניסיתי, פיתחתי, התפחתי ואפילו שבינתיים נפרדתי מעודף הגלוקוז, הלחם נשאר עמנו. הנה לפניכם מתכון ללחם עשיר, עדין וטעים, בצבע אדמה -טבעי, מלא וכבד יותר מלחם שכולו קמח לבן.

תפיחתו איטית ופחות "מפוארת". מצויין לרטבי דגים ובשר (מתכון שלי לדגים בקישור מצד ימין), גבינות קשות ולבנה, וגם לטפטף עליו שמן זית, שום מרוח ועגבניה , לצד יין, מתכון לפתרון מיטרדים. תהנו.

ציון גולשים:  (101 מדרגים)
חומרים
2 כוסות קמח שיפון 
2 כוסות קמח מלא 
4 כוסות קמח לבן 
קוביית שמרים או שמרית
2 כוסות מים פושרים 
1/3 כוס שמן רגיל או זית
1 כפית  סוכר חום 
1 כף מלח 
2 ענפי רוזמרין שעליו קצוצים דק
אופן ההכנה
  1. מנפים את הקמחים לתוך קערת המיקסר, ומפוררים - ישירות על הקמח - את קוביית השמרים.
  2. מפזרים את הסוכר, מוסיפים את השמן ומערבבים בכף עץ. מוסיפים את המים בהדרגה תוך בחישת הבצק המתקבל. מערבלים בוו הלישה במיקסר במשך 5 דקות. 
  3.  מוסיפים את המלח ולשים את הבצק בידיים עוד 5 דקות (שזה כיף אמיתי). צריך להתקבל בצק גמיש, לא דביק ולא יבשושי.
  4. פורשים ניילון נצמד על הבצק ועליו מגבת מטבח, מניחים במקום חמים להתפחה ראשונה ולהכפלת הנפח (כשעה בקיץ וכשעה וחצי ביום סגרירי).
  5. מפזרים את הרוזמרין (אם אין, אפשר להחליף בטימין, זעתר או צמחי תבלין שיש במקרר). לשים בידיים במשך 5 דקות. מכסים ומניחים להתפחה שנייה ולהכפלת הנפח.
  6. בידיים מקומחות תופחים על הבצק ומחלקים אותו לשניים. מעצבים שתי ככרות לחם, עגולות או מאורכות (או כמו "הלב" שאפיתי למאיה החוגגת מהדגים והתאנים). מניחים בתבנית אפייה או בתבניות מאורכות לעוגה.
  7. יוצרים ארבעה חתכים לרוחב הכיכר בסכין חדה, מפזרים מעל מעט קמח ומעט מלח גס, ואפשר לטפטף טיפות בודדות של שמן זית ולזרות עליו זעתר. מכסים להתפחה שלישית למשך 30 דקות.
  8. מניחים בתחתית התנור קערית מים (ליצירת אדים ולחמים פריכים), ומחממים את התנור במשך 10 דקות ל-190 מעלות צלזיוס.
  9. מכניסים את הלחמים לתנור החם ומורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. אופים כ-40 דקות - עד לקבלת לחם שזוף שתחתיתו התקשתה.
  10. תנו ללחם 10 דקות של חסד ומנוחה לפני פריסתו.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©