מאכל דרומי מסורתי שנהוג לאכול לפני 12 בצהריים, ב-1 בינואר, כסגולה לשנת מזל. גם אצלנו, בקרב עדות רבות, נהוג לאכול לוביה בראש השנה כסמל לשנה פורייה. הגירסה המקורית כוללת בשר שמן, אך כיום נהוג להכין אותו בגירסאות בריאות, ואפילו צמחוניות.
במחבת או סיר סוטאז' גדול, מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, שום ופתיתי צ'ילי. מבשלים בבחישה מתמדת עד שהבצל שקוף. מוסיפים אורז ומערבבים עד שמכוסה בשמן.
בוחשים פנימה מים, לוביה, עלה דפנה, ציפורן וטימין. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש נמוכה 30-45 דקות או עד שהאורז מוכן (אורז לבן דורש פחות זמן בישול). בודקים לקראת סוף הבישול ומוסיפים עוד מים רותחים אם צריך.
גיוון: גרסה בשרית בריאה - עם 250 גרם נקניקיות עוף אורגניות קפואות, מופשרות פרוסות. מוסיפים לפני האורז ובוחשים מספר דקות. אפשר גם להכין אורז בנפרד ולהגיש את הלוביה בתוך מי הבישול, כרוטב.