בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה במשך 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים במהירות נמוכה 30-60 שניות רק עד שכל ביצה נבלעת היטב בתערובת.
במהירות נמוכה מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח. מוסיפים 1/2 כוס ריוויון.
מוסיפים עוד 1/3 מתערובת הקמח ומוסיפים את 1/2 כוס הריוויון שנותרה. לבסוף מוסיפים את יתרת תערובת הקמח. מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון.
בעזרת כף גדולה מעבירים את התערובת לשקעים וממלאים עד 3/4 מגובהם (לא מחליקים מלמעלה).
אופים כ-25 דקות או עד שהמאפינס בצבע זהוב-בהיר והן קפיציות למגע במרכז. בינתיים מכינים את סירופ הלימון.
הכנת סירופ הלימון: בסיר בינוני שמים את כל חומרי הסירופ ומבשלים מעל ללהבה בינונית תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה מספר דקות לקבלת סירופ קל. מצננים בצד לחום חמים.
בגמר האפייה, מצננים מעט את התבניות על רשת, ובעוד המאפינס חמים, מברישים את סירופ הלימון החם מעל כל אחד. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.