500 גרם קישואים עדיף זוקיני (הירוקים כהים) אבל אפשר משני הסוגים
חופן עלי בזיליקום טריים
300 גרם גבינת פטה
2 ביצים קטנות
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מגררים את הקישואים על פומפיה גסה, שמים במסננת, וממליחים קלות. ממתינים כשעתיים-שלוש עד שכל הנוזלים מתנקזים. סוחטים היטב בעזרת כפות הידיים, ומניחים בקערה.
קורעים את עלי הבזיליקום ומוסיפים לקערה. מפוררים את הפטה לגושים בינוניים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את הביצים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. לא מערבבים יותר מידי כדי שישארו גושים של גבינה.