1.הקרמל: לפני שמניחים על הכיריים, שמים את הסוכר בסיר, מוסיפים את המים ומערבבים. מבשלים על להבה גבוהה (לא מערבבים) ומשגיחים על הסיר עד שרואים שהסוכר משנה את צבעו לגוון חום-זהוב. 2.הרוטב: בשלב זה מוסיפים לסיר את החמאה, שלוש כפות המים והתפוחים. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מסננים, מצננים לטמפרטורות החדר, ומגישים. הרוטב נשמר במקרר כ-5 ימים, ובמקפיא כחודשיים. טיפ: אם מנקים את התפוחים מליבות וגרעינים ולא מסננים עם תום הבישול, הרוטב מתאים מאוד גם להגשה מעל כבד אווז חם.