ynet - דניש במילוי תמרים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  דניש במילוי תמרים / מיכל לוי-אלחלל

דניש וקרואסון שניהם בעצם סוגים של בצק עלים שבסיסו הוא בצק שמרים עשיר, אלא שהדניש הוא בצק עשיר יותר מזה של הקרואסון. הוא מכיל ביצים ומעט יותר סוכר.

המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'

ציון גולשים:  (46 מדרגים)
חומרים (12 מנות)
25 גרם שמרים
1 כוס חלב חם (לא רותח)
1/4 כוס סוכר
3.5 כוסות קמח
2 כפיות מלח
2 ביצים
3 חבילות (300 גרם) חמאה קרה
1 ביצה טרופה (להברשה)
למלית:
1 כוס תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
1/2 כוס מים
1/4 כוס סוכר חום
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השמרים בחלב החם ומוסיפים את הסוכר. שמים בקערת המיקסר את הקמח , מלח, הביצים ותערובת השמרים, ולשים במהירות בינונית 10 דקות. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 15 דקות.
  2. פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומניחים במרכזו את חבילות החמאה, זו לצד זו. מקפלים את הנייר כך שיכסה את החמאה, ומרדדים אותה בעזרת מערוך לריבוע בעובי חצי ס"מ.
  3. מרדדים את הבצק המצונן על משטח מקומח, לריבוע כפול בגודלו מריבוע החמאה ומניחים במרכזו את החמאה. מקפלים את פינות הבצק מעל החמאה כמעטפה, כך שהחמאה תכוסה לגמרי. עוטפים בניילון נצמד ומקררים 45 דקות במקרר.
  4. מרדדים את מעטפת הבצק למלבן אנכי ארוך. מקפלים את השליש התחתון של הבצק לכיוון המרכז ומקפלים את השליש העליון מעליו. מסובבים את הבצק 90 מעלות שמאלה וחוזרים שנית על אותה הפעולה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים 45 דקות.
  5. מניחים את הבצק על משטח מקומח וחוזרים על התהליך המתואר בשלב הקודם. מאחסנים במקרר ל 30 דקות נוספות.
  6. מכינים את המלית: שמים בסיר קטן את התמרים, המים והסוכר ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהלהבה ומעבירים לכלי אחר לצינון.
  7. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.
  8. מרדדים את הבצק לריבוע בעובי חצי ס"מ וחותכים ממנו את הצורה הרצויה: למרובעים - חותכים למרובעים, מניחים את המלית במרכז ומקפלים את הפינות כלפי המרכז. חלק מן המעטפות ייפתחו במהלך האפייה. (לגלילים - חותכים לרצועות בגודל 6X2 ס"מ, מורחים צד אחד במלית ומגלגלים).
  9. מסדרים בתבניות ברווחים ומשהים בטמפרטורת החדר כ 40 דקות, עד שהעוגות מכפילות את נפחן. מברישים בביצה ואופים כ 20 דקות או עד הזהבה.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©