ממיסים את החמאה בסיר על אש נמוכה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
בספל קטן מערבבים את 1/2 כוס המים הרותחים, אבקת החרובים (לפעמים צריכים לנפות קודם ולהוציא את הגושים הקשים) ותחליף הקפה עד שלא נותרים גושים. מוסיפים לסיר החמאה ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל על אש קטנה.
בקערה קטנה מערבבים קורנפלור עם שתי כפות המים הרותחים ומוסיפים גם אותם לסיר החמאה. מוסיפים את תמצית הווניל והמלח. ממשיכים לבשל תוך בחישה מתמדת על אש נמוכה עד שהעיסה מתעבה.
בוחשים פנימה את הקוניאק. טובלים את התותים ברוטב ומגישים מיד, או נותנים לאורחים לטבול להנאתם.