במערבל חשמלי מערבבים את אבקת החרובים והחמאה המומסת עד שאין גושים. מוסיפים ביצים, סוכר ותמצית וניל ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק.
מנפים את תחליף הקפה, אבקת האפייה, הקמח והמלח דרך מסננת ומוסיפים לעיסה. מערבבים רק עד שהקמח נעלם. בוחשים פנימה את האגוזים.
משמנים תבנית אפייה מרובעת בגודל 18 על 18 ס"מ (רצוי לרפד את החלק התחתון בנייר אפייה). יוצקים פנימה את העיסה ושמים בצד.
בקערה נקיה מערבבים את הגבינה והחמאה עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב. יוצקים את עיסת הגבינה מעל שכבת החרובים ומטיילים עם סכין דרך שתי השכבות כדי ליצור מרקם של שיש.
אופים בתנור במשך 25-20 דקות. מצננים לפני שחותכים. אם נשארו כמה בראוניס (ספק רב), כדאי לאחסן אותם במקרר, מכוסים בניילון נצמד.