ynet - בנייאה תפוחים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  בנייאה תפוחים / רוני ונציה

בנייאה (BEIGNETS) היא סופגנייה צרפתית קלילה, שנהוג לאכול בקרנבלים ובחגי מסיכות ותחפושות. הרעיון, לעטוף פירות בבצק ואח"כ לטגן בשמן חם, הובא לצרפת ע"י הצלבנים. המתכון פותח לגרסאות אינספור בכל רחבי צרפת, והדבר זיכה אותו בכינויים שונים (מהגרים צרפתים אפילו הביאו אותו לניו-אורלינס, שם הפך למאכל מקומי מובהק). הבנייאה פריכים וקלילים גם בזכות הבירה, וגם בזכות חלבונים מוקצפים, שמוסיפים ממש לפני הטיגון. הפרי המטוגן נשאר עסיסי ושומר על טעמו המקורי. אפשר גם לטגן כפות של בצק ריק, לסופגנייה פריכה וטעימה מאד.

ציון גולשים:  (25 מדרגים)
חומרים
למילוי:
4 תפוחים גולדן דלישס
1 כפית מיץ לימון טרי
3 כפות ליקר תפוחים "קלבדוס" (50 מ"ל)
לבצק:
125 גרם קמח (1 כוס פחות 1 כף)
1 כף שמן צמחי
קורט מלח
1 ביצה מוקצפת
100 מ"ל בירה (1/2 כוס פחות 1 כף)
2 חלבונים
2 כפות סוכר
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הבצק: מנפים את הקמח והמלח לתוך קערה גדולה.
    יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השמן, הביצה וכמחצית מכמות הבירה.
    מערבבים בעזרת מקצף ידני עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הבירה
    שנותרה ומערבבים. מכסים ומניחים שעתיים במקרר. 
  2. קולפים את התפוחים ומגלענים אותם (רצוי להשתמש במכשיר מגלען מיוחד לתפוחים). פורסים את התפוחים לרוחבם, לטבעות בעובי כ-3/4 ס"מ. שמים אותם בקערה בינונית, ומערבבים אותם עם מיץ הלימון. מוסיפים את ליקר ה"קלבדוס" ואת הסוכר, ומשהים בצד במשך 2 שעות לספיגת טעמים. 
  3.  ממש לפני הטיגון מקציפים את החלבונים בקערת מערבל עד שמתקבל קצף לבן ויציב. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב וגמיש. 
  4.  מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הבצק. 
  5.  מסננים את התפוחים ומייבשים אותם היטב במגבות-נייר (כדי שהבצק יידבק היטב לפרי). 
  6.  בסיר טיגון עמוק מחממים שמן לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
    טובלים 5-4 טבעות תפוחים בתוך הבצק, עד שהם מצופים לגמרי בבצק. בעזרת חוד של מזלג מוציאים טבעת אחת בכל פעם, ו"מחזיקים" 2-1 שניות כדי להיפטר מעודפי הבצק. מניחים כל טבעת בעדינות בתוך השמן החם. ממשיכים לטבול ולטגן באותו אופן את שאר התפוחים, בלי לצופף אותם בסיר הטיגון. מטגנים עד שהטבעות פריכות וזהובות מצד אחד. הופכים בעזרת כף מחוררת, ומטגנים עד שהן זהובות מהצד השני. מוציאים אותן בעזרת כף מחוררת ומספיגים על נייר.

    אופן ההגשה: מפזרים אבקת סוכר מעל הבנייאה, ומגישים חם.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©