|
|
משמשים טריים ממולאים עשבי תיבול / יעל גרטי גיוון: אפשר לשחק עם סוגי ויחסי עשבי התיבול, על פי הטעם האישי | | | |
| חומרים | |
|
| 10 משמשים טריים | 1 צרור פטרוזיליה | 1/2 צרור נענע | 50 גרם אגוזי פקאן | 1 כף שמן זית | 1 ביצה | מלח | פלפל שחור גרוס גס | | | | אופן ההכנה | |
| | |
- משמנים תבנית תנור בשמן זית ומחממים את התנור לחום 180 מעלות.
- שוטפים את המשמשים, חוצים, מגלענים ומסדרים בתבנית כשחלקם הפתוח פונה כלפי מעלה.
- שוטפים ומפרידים עלי נענע ופטרוזיליה מגבעוליהם.
- מכניסים למעבד מזון את עשבי התיבול עם שמן זית, פקאנים, ביצה, מלח ופלפל. מרסקים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכניסים כפית מלית לכל מחצית משמש. מזליפים מעט שמן זית על המשמשים הממולאים ומכניסים לתנור לאפיה בת עשר דקות לערך, עד שנראה שהמלית יציבה ואפויה היטב.
- מגישים מיד. ניתן להגיש מעל סלט ירוק.
- אפשרויות מילוי אחרות: פרוסת גבינת עיזים, פרוסת גבינת עיזים בשילוב המלית שלעיל, למעריצי הכוסברה: חצי חבילת כוסברה, פרורי לחם, ביצה, מלח, פלפל, שמן זית, מלית טרגון: טרגון טרי, ביצה, מלח, פלפל, שמן זית, מלית נענע: נענע, ביצה, מלח, פלפל, שמן זית, פרוסת גבינת עיזים בשלוב מלית נענע.
| | | |
| |