ynet - הודו שלם ממולא בערמונים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוף
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  הודו שלם ממולא בערמונים / דליה פן-לרנר

בשר ההודו יבש יחסית ולכן יש להוסיף לו שומן עוף או חמאה. כמות המלית תספיק לשני עופות רגילים. אם החלטתם להשתמש בעופות זמן הבישול הכללי יהיה כשעה וחצי במקום שלוש שעות.

ציון גולשים:  (167 מדרגים)
חומרים
תרנגול הודו הודו שלם במשקל 5 ק"ג (מזמינים מהקצב)
50 גרם מרגרינה מומסת בטעם חמאה, או 3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
למצע הירקות:
בצל
גזר
גבעול סלרי
1 כוס יין לבן יבש
1 כוס מרק עוף צח
למלית:
ק"ג ערמונים 1
2 כוסות מרק עוף צח
1/2 כוס שומן עוף מותך או 100מרגרינה בטעם חמאה, מומסת.
100 גרם פרורי לחם טריים
2 בצלים קצוצים
500 גרם בשר עוף או עגל טחון
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה או תערובת עשבי תיבול טריים
1 חלמון ביצה
מעט שום כתוש
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מכינים את המלית: חורצים חריץ בקליפה לאורך צידו השטוח של כל ערמון, מעט מעל בסיסו הרחב ועד לקודקודו. מכניסים לסיר מים רותחים ומבשלים 10-8 דקות. בעזרת כף מחוררת מוציאים כמה ערמונים בכל פעם, ומקלפים אותם בעודם חמים. כשכל הערמונים קולפו, מכניסים אותם לסיר עם המרק ומבשלים כ 40 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומרסקים במזלג לרסק לא חלק.
2. מאדים את הבצל במעט שומן עוף או מרגרינה.
3. מערבבים את כל מרכיבי המלית ומתבלים במלח ופלפל ושום כתוש.
4. ממלאים ומבשלים את ההודו: מתבלים את ההודו וממלאים את צד הצוואר והבטן במלית. סוגרים את הפתחים בעזרת חוט תפירה עבה או קיסמי שיניים. קושרים את ההודו כדי שצורתו תישמר.
5. מושחים את עור ההודו בשמן או במרגרינה ומתבלים במלח ופלפל.
6. מניחים את ההודו הממולא בתבנית צליה גדולה, מעל מצע הירקות הקצוצים. יוצקים מעל את היין וכחצי כוס מרק. מכסים את התבנית, באופן רפוי ולא הדוק, ביריעת נייר אלומיניום.
7. מחממים תנור ל 200 מעלות צלזיוס. מכניסים את התבנית לתנור וצולים 30 דקות.
מורידים את חום התנור ל 180 מעלות וממשיכים לצלות כשעתיים נוספות. מדי פעם מוסיפים עוד מרק, אם יש צורך. מורידים את הכיסוי וממשיכים לאפות כ 30 דקות עד שהעוף מושחם. (סה"כ זמן הבישול כ3- שעות).
8. מעבירים את ההודו לצלחת הגשה ושומרים חם 15 דקות לפני פריסתו. מצמצמים את הרוטב שנשאר בתבנית, ומתבלים.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©