תוספת מצוינת לרוסטביף ולבשרים קרים.
|
|
|
ציון גולשים: | | (6 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
1/4 1 כוסות סוכר חום בהיר |
2 מקלות קינמון |
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר |
5 מסמרי ציפורן |
1/2 כוס מים |
1/2 2 כוסות חומץ הדרים |
מיץ מלימון בינוני |
פלפל חריף קצוץ דק |
1/4 כפית מלח |
1 ק"ג שזיפים מוצקים, מזן "שגיב" |
סרט של קליפת לימון |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- שמים בסיר גדול את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט, הציפורן והמים ומביאים לרתיחה. בוחשים עד שהסוכר נמס, מוסיפים כוס חומץ ומבשלים עוד 5 דקות.
- מוסיפים את שארית החומץ ואת מיץ הלימון, מתבלים בפלפל ובמלח ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות.
- שוטפים ומייבשים את השזיפים, מוסיפים לסירופ ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 5 דקות, מסירים מהאש, מעבירים את הסיר לקערת מי קרח ומצננים היטב.
- מעבירים את השזיפים לצנצנת עם פתח רחב ומוסיפים את קליפת הלימון. מביאים את הסירופ לרתיחה, יוצקים על השזיפים, סוגרים את הצנצנת היטב.
|
|
|
|