ממתק ים תיכוני, או יותר נכון הפודינג של המזרח התיכון. עשוי מחלב שמנת מתוקה וסירופ מתוק מתוק.
ציון גולשים:
(36 מדרגים)
חומרים
למלבי:
2/1 ליטר חלב
2 כפות קורנפלור
1 שורש סחלב
2/1 ליטר שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
מעט מי ורדים
לסירופ:
גלוקוז טהור
מי ורדים
צבע מאכל אדום
אופן ההכנה
מכינים את המלבי: מרתיחים את החלב, מנמיכים להבה ומוסיפים את הקורנפלור ושורש הסחלב. בוחשים ומבשלים על אש קטנה 5 דקות.
אחרי 5 דקות נפטרים משורש הסחלב. חשוב לעשות את זה בזמן, אחרת המלבי ייצא מריר.
מוסיפים את השמנת, בוחשים מדי פעם וממשיכים לבשל 10-8 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים את הסוכר ומי השושנים, מכבים את האש, יוצקים לכלי-הגשה ומצננים.
מכינים את הסירופ: ממיסים 4 כפות גלוקוז טהור על אש נמוכה, מוסיפים טיפת מי ורדים (חלק מתמציות מי הורדים מאוד מרוכזות, חשוב להיזהר לא לשים יותר מידי!) וצבע-מאכל אדום. כאשר הסירופ מתקרר יוצקים אותו על המלבי ומגישים