לביבות תפוחי אדמה לחנוכה. הבצל מעשיר את טעמן של הלביבות והביצים מחברות את התערובת.
המצרכים מספיקים לכ - 10 לביבות
ציון גולשים:
(261 מדרגים)
חומרים
1/2 ק"ג תפוחי אדמה
1 בצל קטן קצוץ (לא הכרחי)
2 כפות קמח תופח או קמח רגיל
2-1 ביצים טרופות
מלח ופלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה. סוחטים היטב מכל הנוזלים שניגרו מהם. מערבבים עם הבצל הקצוץ, הקמח והביצה, ומתבלים במלח ופלפל.
יוצקים שמן למחבת. מחממים היטב. ממלאים כף גדולה מהתערובת, משטחים ומחליקים לשמן החם. מכינים לביבות נוספות באותה צורה. מטגנים כמה דקות עד שהן פריכות וזהובות. מספיגים על מגבות נייר. מגישים מיד. כגיוון, אפשר להגיש את הלביבות עם רסק תפוחי עץ, שמנת חמוצה או יוגורט.