אופציה: קליפות או גלעיני חבושים ארוזים בפיסת בד גזה.
- מניחים את האפרסקים בסיר כבד. מוסיפים את הסוכר. משאירים יחד במקום קריר (אפשר במקרר) למשך הלילה, כדי שיפרישו נוזלים.
- שמים את הסיר על להבה גבוהה דקה אחת. מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד, עד שמשתחררים נוזלים מהפרי. אם רוצים, מוסיפים את גלעיני החבושים.
- מגדילים את הלהבה ומביאים את הריבה לרתיחה. מנמיכים ומוציאים את הקצף. מוסיפים את בד הגזה עם גלעיני החבושים, אם רוצים.
- בריבה זו יש להקפיד שלא לערבב את הפרי, כדי שלא יימעך. ממשיכים לבשל עד שהריבה מסמיכה.
מוסיפים את הלימון, הרוזמרין והכוסברה ומבשלים 5 דקות נוספות. אם משתמשים בגלעיני החבושים, מוציאים את בד הגזה וזורקים.
- טיפ: ניתן לקלות מעט את גרגרי הכוסברה במחבת יבשה, לפני שמכניסים לקונפיטורה. בדרך זו יהיה טעמם אגוזי יותר.
- אורזים את הריבה בצנצנת מעוקרת (צנצנת שנטבלה במים רותחים)