הציר: קולפים את הירקות וחותכים גס. מכניסים לסיר, מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי, מכסים במים ומבשלים שעה על להבה בינונית. מתבלים ומסננים.
קולפים את גבעולי האספרגוס וקוצצים. שומרים את הראשים בצד.
ממיסים חמאה בסיר בינוני ומאדים את השאלוט, השום והאספרגוס הקצוץ, עד שהשאלוט שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כדקה. מוסיפים את היין ומערבבים עד שהוא נספג באורז. מוסיפים בהדרגה את הציר, כל פעם כמות קטנה, ומערבבים עד שנספג. התהליך כולו אמור לקחת 12-14 דקות.
לקראת סוף הבישול מתבלים, מגררים מחצית מהגבינה לתוך האורז, מערבבים ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת. חולטים קלות את ראשי האספרגוס.
להגשה: מניחים את הריזוטו את ראשי האספרגוס, שבבים משארית הפרמזן וגרגרי פלפל אדום (אם רוצים).