אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  האינדקס  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  טארט לימון / רוני ונציה

טארט לימון מרענן, עם מרקם קרמי קליל מאוד הוא חלומם של אוהבי הלימון. הזמן המושקע בהכנתו משתלם כשקוצרים את המחמאות. אפשר להגישו לבד, או לקשט בזילופי קצפת או בפרוסות תותים טריות.

ציון גולשים:  (48 מדרגים)
חומרים
לבצק:
2 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
1 קליפת לימון מגוררת
175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
3 כפות מים קרים
למלית:
4 ביצים
4 חלמונים
3/4 כוס מיץ לימון טרי
3/4 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת (משני לימונים)
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות
כלים:
תבנית לטארט (רצוי עם תחתית נשלפת) בקוטר 28 ס"מ, משומנת.
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: בקערת מעבד-מזון שמים את הקמח, הסוכר וקליפת הלימון, ומערבבים בקצרה. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק קטנים.
  2. מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח. עוטפים ומצננים במקרר 30 דקות.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  4. מעל למשטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה, ומרפדים בו את התבנית. מחוררים אותו במזלג, ומקפיאים את התבנית כשהיא עטופה בניילון נצמד כ 15 דקות. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מכסים את הבצק בנייר אפייה, ומניחים מעליו שעועית יבשה (כדי שהבצק לא יתנפח בזמן האפיה).
  5. אופים כ 35-40 דקות עד שהבצק בצבע זהוב-שחום. מסירים את נייר האפייה עם השעועית, ומצננים את התבנית מעל לרשת, צינון מלא.
  6. מכינים את המלית: בקערת מתכת גדולה ורחבה מקציפים יחד את הביצים והחלמונים בעזרת מקצף ידני (ככל שהקערה רחבה יותר, פעולת ההקצפה מהירה יותר). מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה, ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר וקליפת הלימון, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  7. מניחים את הקערה מעל לסיר עם אדים (באן מארי), ומבשלים תוך הקצפה רצופה ונמרצת.
  8. כאשר התערובת קרמית ותפוחה (עם מירקם דומה למוס), מסירים את הקערה מהאש. מחוץ לאש, מוסיפים בכל פעם קוביית חמאה אחת, ומקציפים בעזרת מקצף ידני עד שהיא נבלעת בתערובת, והתערובת אחידה.
  9. יוצקים את המלית מעל לבצק המצונן, מנענעים את התבנית בעדינות ליישור, ומניחים במקרר לייצוב.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות


צילום: דודו אזולאי






שני צמחוני

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
JumpStarter
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
as15-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©
 
פיקוד העורף התרעה במרחב:
    למציאת מרחב ההתגוננות האישי שלכם »
    פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
    רשימת יישובים במרחב