ynet - טארט פירות יער - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  טארט פירות יער / דליה פן-לרנר

ציון גולשים:  (28 מדרגים)
חומרים
לבצק:
1.75 כוס קמח
קמצוץ מלח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
3 כפות שקדים מולבנים טחונים
2 ביצים מס' 1 טרופות
לקרם הווניל:
1/2 כוס חלב
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו, או תמצית וניל
3 חלמונים מביצים גדולות
1 כף קורנפלור
1 כף קמח
3-4 כוסות פירות יער אדומים - פטל אדום, אסנה, אוכמניות, תותים, או מה שמוצאים אצל הירקן.
2-3 כפות ריבת תות
אופן ההכנה
  1. מכינים את הקלתית: מכניסים למעבד מזון את הקמח, המלח, קוביות החמאה, הסוכר והשקדים הטחונים, ומפעילים עד שנוצרים פירורים גסים. מוסיפים את הביצים ומעבדים קצרות, רק עד שנוצר גוש בצק על להב המעבד. מוציאים את הבצק, צרים כדור, עוטפים בניילון נמתח ושומרים לפחות לשעה במקרר (אפשר להכין יום מראש).
  2. מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס. מרדדים את הבצק לעיגול שירפד את תבנית הטארט ודפנותיה. דוקרים במזלג את תחתית הבצק, מכסים את תחתית ושולי הבצק ביריעת נייר אלומיניום וממלאים בשעועית יבשה, (או קטניות אחות או אבנים קטנות) כמשקולת למניעת תפיחת הבצק. אופים 10-8 דקות. מוציאים את נייר האלומיניום והשעועית וממשיכים לאפות 20-15 דקות נוספות, עד שהקלתית זהובה ואפויה. מצננים ומשחררים מהתבנית.
  3. מכינים את קרם הווניל (קרם פטיסייר): מרתיחים את החלב עם מקל הווניל החצוי (את התמצית מוסיפים בשלב מאוחר יותר).
  4. מקציפים בקערה את החלמונים והסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הקורנפלור והקמח וטורפים לחלמונים.
  5. מוציאים את מקל הווניל מהחלב החם ומוסיפים בהדרגה לחלמונים, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת חלקה.
  6. יוצקים את התערובת לסיר ומחממים מעל להבה נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה (אסור להרתיח). מורידים מהאש ומסננים לקערה.
  7. מוסיפים את תמצית הווניל (אם לא השתמשתם במקל וניל). מכסים ביריעת ניילון בצמוד לשכבת הקרם, כדי למנוע היווצרות קרום. מצננים לפחות שעה (אפשר להכין יום מראש).
  8. מרכיבים את הטארט: מברישים מעט ריבת תותים על תחתית הקלתית האפויה. מורחים מעל שכבת קרם וניל ומסדרים מעל את פירות היער השונים.
    אפשר לפזר על או בין הפירות שביבי שקדים מולבנים קלויים קלות. אם רוצים, אפשר לזגג את הפירות במעט ריבת פירות-יער מומסת במעט מים.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©