המצרכים מספיקים לשתי גלילות.
|
|
ציון גולשים: | | (30 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
10 דפי בצק פילו |
100 גרם חמאה |
1.5 ק"ג תפוחי עץ ירוקים |
מיץ מחצי לימון |
1.5 כוסות סוכר |
1 כפית תמצית וניל או מעט קינמון |
100 גרם שקדים קלופים ופרוסים |
100 גרם צימוקים קטנים, שרויים ברום או בקוניאק לשעה |
אבקת סוכר |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- שוטפים את תפוחי העץ, מחלקים לשמיניות, מסלקים את הליבה ופורסים דק (אם רוצים אפשר לקלוף).
- מעבירים לסיר בינוני, מוסיפים מיץ לימון, 50 גרם חמאה, וסוכר ומבשלים מעל לאש בינונית עד שתפוחי העץ מתרככים והופכים יבשים (כל הנוזלים המופרשים מהתפוחים מתאדים). מערבבים ומצננים לחלוטין.
- מחממים את התנור ל 200 מעלות צלזיוס.
- ממיסים את שארית החמאה. פורשים עלה בצק ומברישים אותו במעט חמאה מומסת. מניחים מעליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בחמאה. באותו אופן מניחים שלושה עלי בצק נוספים (5 עלים סה"כ).
- מורחים מחצית מכמות המלית הצוננת על כל שטח העלה, פרט לשוליים של 2 ס"מ מסביב.
- סוחטים היטב את הצימוקים ומפזרים מחצית מהם ומחצית מכמות השקדים באופן אחיד. מגלגלים לגליל, מניחים על תבנית משומנת קלות ומורחים בביצה טרופה.
- מעצבים גלילה נוספת ואופים בתנור עד שמזהיב.
- מגישים מיד, או מצננים, מפזרים אבקת סוכר ושומרים בקופסה סגורה.
|
|
|
|