ynet - עוגת שזיפים ופירורים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  עוגת שזיפים ופירורים / רוני ונציה

עוגה ביתית, אירופית, מיוחדת ויפה מאוד, עשויה מ 4 שכבות המשתלבות יחד בטעמים נפלאים: בתחתית, שכבת בצק שמרים רכה. מעליה, שכבת קרם שמנת חמוצה המעניקה לחות לעוגה ומשתלבת נהדר עם שכבת פרוסות שזיפים חמצמצים-מתוקים, המעוטרים מלמעלה בפירורי בצק חמאתיים. למרות שזו עוגת שמרים, הכנתה פשוטה וקלה, ודומה להכנת עוגה בחושה. כך שכל הייראים מהמלה "שמרים" יכולים להירגע... משתמשים בשזיפים מזן "שגיב", או בפירות קשים ללא נוזלים, כמו תפוחים או אגסים.

ציון גולשים:  (2 מדרגים)
חומרים (10 מנות)
1/4 כוס מים פושרים
20 גרם שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס ריוויון חמים
1/4 כוס שמן צמחי
1 ביצה
1/4 כפית מלח
קליפה מגוררת מ 1 לימון
1/2 2 כוסות קמח
1 גביע שמנת חמוצה מנוקזת מנוזלים לילה קודם
3 כפות קמח שטוחות
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
1/3 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כוסות (כ 250 גרם) שזיפים טריים, מגולענים ופרוסים
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
  1. בקערה קטנה שמים את המים עם השמרים וכפית מהסוכר, ומערבבים. משהים כ 10 דקות להתססה.
  2. בקערת מערבל שמים את הריוויון, 1/4 כוס סוכר, השמן, הביצה, המלח וקליפת הלימון. מוסיפים את תערובת השמרים ו 1 כוס קמח. מקציפים היטב עד שהתערובת חלקה ואחידה, במשך כ 3 דקות. מוסיפים את הקמח שנותר, ומערבלים לתערובת אחידה. הבצק יהיה דביק וכבד.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית, ומפזרים בצורה אחידה בעזרת אצבעות מקומחות. מכסים ביריעת ניילון ומניחים במקום חמים במשך כ 30 דקות עד שהתערובת תופחת מעט.
    בקערה בינונית מערבבים את השמנת החמוצה, 1/4 כוס הסוכר שנותרה, 3 כפות הקמח והווניל. מקציפים בעזרת מקצף ידני עד שהתערובת חלקה. 
  4. מכינים את הציפוי: במיכל מעבד-מזון מערבבים את הקמח, הסוכר והתבלינים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בתנועת "הפסק-הפעל", עד לקבלת תערובת של פירורים עבים.
  5. מרכיבים את העוגה: כ 20 דקות לפני האפייה, מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). יוצקים את תערובת השמנת בשכבה אחידה מעל לבצק שבתבנית. מפזרים את פרוסות השזיפים מעל לשכבת השמנת. מפזרים את תערובת הפירורים מעל לשזיפים.
  6. אופים 60-50 דקות או יותר, עד שהעוגה בצבע זהוב, וכשנועצים קיסם פנימה, הוא יוצא נקי. מצננים את העוגה בתבנית על רשת כ 15 דקות.

    אופן ההגשה: פורסים, ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©