מרק מלון ופטל שחור / שמואל ברוצקי, השף של מסעדת "תמוז" בתל-אביב
קינוח מרענן לקיץ.
ציון גולשים:
(9 מדרגים)
חומרים
1 ק"ג מלון בשל
חופן פטל שחור
1/2 לימון סחוט
מעט פרנו או כל משקה אניס אחר
1 קורט מלח
מעט אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
קולפים את המלון ומסלקים את הגלעינים. טוחנים היטב בבלנדר, עם הפטל, מיץ לימון, מעט פרנו, מלח ואגוז מוסקט. טועמים ומתקנים תיבול. מסננים בעזרת מסננת דקה או נייר סינון ומצננים היטב. ניתן לקשט בנענע ובפטל טרי. אפשר, אם רוצים, להמתיק את המרק בסוכר, לפי הטעם.