מחדירים סכין במרכז הכרוב וחורצים פתח לכל אורכו עד האמצע. חולטים את הכרוב כולו במים רותחים למשך מספר דקות, מוציאים ומצננים מעט. מפרידים מהכרוב 15 עלים גדולים ושלמים ככל האפשר וקוצצים את היתר.
חותכים את ראשי העגבניות ושומרים לכיסוי. מרוקנים את התוכן בכפית ושומרים בצד.
מחממים מעט שמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומעט כורכום ומטגנים עד שהבצל מזהיב במקצת. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומסירם מהאש. מצננים מעט, מוסיפים את האורז ומערבבים.
שמים עלה כרוב על משטח העבודה, מניחים במרכזו 2 כפות מהמלית ועוטפים מכל הצדדים לכדור, בלי להדק. ממשיכים כך עם שאר העלים. ממלאים את העגבניות במלית ומכסים בראשים החתוכים.
משמנים קלות סיר טפלון ומרפדים בעלי כרוב קצוצים .מניחים שכבה צפופה של כדורי כרוב ומעליה שכבה של עגבניות. מניחים שכבה נוספת של עלי כרוב ועוד שכבה של עגבניות.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים לסיר (אם הרוטב לא מכסה את הכדורים, מוסיפים מים עם רסק עגבניות ביחס של כף רסק לכוס מים).
מניחים על הכל צלחת כבדה ומכסים במכסה של הסיר. מבשלים על להבה נמוכה כשעה ו 40 דקות. מדי פעם פותחים את הסיר, ואם הנוזלים אינם מכסים את הממולאים, מוסיפים מעט מים רותחים.
מגישים לכל סועד מנה של כרוב ועגבנייה. לעתים חלק מעלי הכרוב מתפרקים במהלך הבישול או מתבשלים יותר מדי, אם היו מונחים בסיר בשכבה הראשונה. זו הסיבה שבהוראות ההכנה מופיעים 15 עלי כרוב.