1 כפית בהרת (רצוי עיראקי, שתשיגו בחנויות המתמחות בתבלינים, אבל גם אחר יתאים).
1 כף רסק עגבניות
150 גרם משמשים מיובשים שהושרו חצי שעה במים ונחתכו לרבעים
50 גרם צימוקים קטנים
מעט מיץ לימון
מעט סוכר
מעט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
במחבת גדולה מטגנים את הבצל במעט שמן, עד שיזהיב. מעבירים לקערה.
מערבבים היטב את הבשר עם התבלינים והבצל המטוגן, מעצבים קציצות קטנות, ומטגנים באותו מחבת עד להשחמה. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, המשמשים, הצימוקים והלימון, ומתבלים.
מכסים במים ומבשלים 20 דקות מעל להבה בינונית-נמוכה. מוציאים את כדורי הבשר, מועכים מעט את המשמשים ומוסיפים מיץ לימון וסוכר.