ynet - עוגת גלידה ושקדים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
גלידה גלידות אוכל  
 

  עוגת גלידה ושקדים / מיכל לוי-אלחלל

לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'

ציון גולשים:  (6 מדרגים)
חומרים
1 ליטר גלידת וניל משובחת, מרוככת
למרנג:
1 כוס שקדים קצוצים
4 כפיות קורנפלור
3/4 כוס סוכר
2 כפות סוכר
6 חלבונים
1/4 כפית מלח
לחמאת השקדים:
2 כוסות שקדים קלויים
11/2 כוסות מים
1/4 כפית מלח
1 כוס סוכר
להגשה:
1 מכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום נמוך (100-110 מעלות). מרפדים שתי תבניות של התנור בנייר אפייה ומציירים על כל גליון נייר עיגול בקוטר 24 ס"מ (אפשר להיעזר בתחתית של תבנית קפיצית).
  2. המרנג: מערבבים בקערה בינונית את השקדים, הקורנפלור ושלושת רבעי כוס הסוכר. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם המלח במהירות גבוהה, עד שנוצר קצף יציב. מוסיפית את שארית הסוכר וממשיכים להקציף עוד כ-3 דקות. מקפלים בעדינות את תערובת השקדים לתוך הקצף, מחלקים את הקצף באופן שווה לשתי התבניות ומשטחים לגובה 1 ס"מ, בתוך גבולות העיגולים המסומנים. מכניסים את התבניות לתנור ואופים בין שעה וחצי לשעתיים. משאירים בתנור מכובה עוד חצי שעה, עד שהמרנג מתייבש.
  3. חמאת השקדים: מפזרים את השקדים על נייר פרגמנט. שמים את המים, המלח והסוכר בסיר קטן ומבשלים תוך ערבוב בכף עץ עד שמתקבל קרמל זהוב. יוצקים על השקדים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר כחצי שעה. מקלפים מהנייר ושוברים לחתיכות (אפשר להשאיר כמה חתיכות לקישוט). מעבירים למעבד מזון וקוצצים כ-5 דקות, עד שמתקבל ממרח שומני. מוציאים מהמעבד ומביאים לטמפרטורת החדר (הממרח מתחמם למדי תוך כדי פעולת המעבד).
  4. הרכבת העוגה: חותכים את בסיסי המרנג בשוליים, כדי להתאימם לגודל התבנית ומניחים אחד מהם על תחתית התבנית. שמים את הגלידה ואת חמאת השקדים בקערת המיקסר ומערבבים רק עד שנוצרת דוגמת שיש בתערובת (אין לערבב יותר מדי). מורחים חצי מהכמות על בסיס המרנג. מכסים בבסיס השני ולוחצים קלות. ממלאים את התבנית בשארית הגלידה, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לשעתיים לפחות (אפשר להשאיר את העוגה קפואה כחודש).
  5. להגשה: מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה ומצפים את העוגה. מגישים מייד.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©