אתם מכירים אותה בעיקר בתור החצי השני של החומוס או כעוגיות מתוקות, אבל דרור ינאי מחזיר את הכבוד לטחינה ומכין איתה 5 מתכונים, ממרק ועד חלבה ביתית, שמוציאים ממנה את המיטב
שניים מהמרכיבים האהובים ביותר במטבח הצמחוני משלבים כוחות להפקת מתכונים טבעונית עם נוכחות מחשמלת. בתפריט: מג'דרה בורגול, סלט מלא ירקות ועוד
כמעט שנה חלפה מאז אכלה אורי שביט את מנת הבשר האחרונה שלה ואין סיבה טובה מזו לחגוג במסיבה טבעונית עם קינוחים טבעוניים כיפיים כעוגיית תבלינים עם שוקולד מריר ופירות מקורמלים וחטיף תמרים ממולאים
פיליס גלזר מכינה קינוח מפתה על בסיס טחינה, סילאן וחלבה עם תחליף מפתיע לקורנפלור - שורש יפני בשם קוזו שנחשב למרפא מיחושי בבטן, כאבי ראש ואפילו הנגאובר
אוהבים טחינה? יעל גרטי מפצירה בכם לזנוח את הטחינה הנוזלית והחיוורת לטובת ממרח סמיך, בריא וטעים, שאפשר למרוח על פרוסת לחם או לשדרג בעזרתו מנות ראשונות ועיקריות. קבלו חמישה מתכונים
לא רק בפיתה או עם החומוס, טחינה היא מקור מצוין גם למתוקים. הנה דוגמה לעוגיות נפלאות שאפשר להכין אותן תמיד
אורי שביט מעלה את הטחינה על ראש שמחתה עם 3 מתכוני טריקולור על טהרת הטבע. בתפריט: עגבניות, ארטישוקים, כרובית שנהנים מליווי צמוד של טחינה בשלל צבעים
דייג אוהב דגים? רותי קינן אוהבת מאוד, אבל לא תמיד מצליחה למצוא את הדייג הנכון. אחרי שהעלתה ברשתה דגים איכותיים דווקא בסופרמרקט, היא מגישה לכם מתכון מהיר לפילה בורי בגריל על מצע שומר ורוטב טחינה
חוסאם עבאס ("אלבאבור") עושה כבוד לחומר הגלם הכי בסיסי והכי אהוב במטבח הערבי-ישראלי - ניחשתם נכון, טחינה. שלישיית מתכוני קבב, סלט חצילים וגם טחינה ירוקה שמתחננת להימרח על פיתה חמה